TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lisää miehiä (Marikki 2009-10-12 14:35)

Suomen alkoholikulttuuri

Seikkailija
2009-10-16 18:23

Mietiskelin, voisiko tässä olla ikäryhmäeroa olemassa? Ts. nuoremmalla ikäpolvella se alkoholinkäyttöpaine on tutumpaa kuin vanhemmalla?

Uskon asian olevan juuri näin. Itsekään en myönnä hengaavani mitenkään alkoholisoituneissa ympyröissä, mutta kuulun varmaan sen verran nuorempaan ikäpolveen, että sitä on kasvanut alkoholimyönteisemmässä ilmapiirissä. Eikä minullakaan mitään alkoholia vastaan ole, päinvastoinkin, se monesti hieman vapauttaa tunnelmaa ja avaa keskustelua. MUTTA, kun se sitten melkein aina menee siihen, että puolet porukasta on aivan örvellyskunnossa, niin kuka sitä jaksaa?

Sosiaalinen paine voi olla joskus melko musertavaa, on ikävää jos joku juo puoliväkisin, koska ei kykene kieltäytymään syrjityksi tulemisen pelossa.

Niin ja minusta se on ikävää, että tulee tunne, ettei kelpaa kaveriksi, jos ei juo. Siksi onkin mukavaa lähteä tansseihin, kun tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on selvänä. Toki tansseissa on sitten erilainen sosiaalinen paine tanssitaidon suhteen, mutta se onkin jo eri asia...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu