TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nuorten paikat 09 (Paalu243 2009-10-15 19:42)

Nuorten paikat 09

Seikkailija
2009-10-15 20:43

Moro!

Tanssilajivalikoima on todella laaja nykypäivän lavatansseissa, mutta sen ei pidä antaa hämätä eikä masentaa. Nimittäin muutaman tanssin harjoittelemalla pärjää jo valtaosan tanssi-illasta. Itse sanoisin, että foksi on ykköstanssi, joka kannattaa opetella. Sitä pystyy soveltamaan hyvin niin nopeisiin kuin hitaisiinkin kappaleisiin. Hitaissa vaan tanssii pitemmällä ja pehmeämmällä askelluksella. Foksilla pärjää myös tangot, siinä vaan tanssii hieman alempana ja "tangomaisella" tunnelmalla, ehkäpä hieman lähemmässä otteessa, jos tyttö sallii. :) Joku kädenalitanssi olisi hyvä osata, kun nykypäivän tytöt niistä niin kovin tykkää. Ehkäpä bugg on kaikkein käyttökelpoisin, sillä sillä pääsee menemään niin orkesterin kuuluttamat buggit, jivet, rokit, humpat, tasatahtiset iskelmät (sellaiset joissa basso pumppaa tasaisesti taustalla) kuin swingitkin.

Fusku on toinen kädenalitanssi, jota paljon mennään lavoilla ja se sopii paremmin foksimaisiin kappaleisiin. Myös nopeimmat jivet ja rokit menevät mukavammin fuskuna.

Oikeastaan jo noilla pääsee alkuun. Tärkeintä on, et lähdet lavoille haisteleen ilmapiiriä ja sitten voit halutessasi opetella uusia tanssilajeja. Lavoilta saatat bongata jonkun tytön, joka lähtee kursseille pariksi.

Pks-seudulla ykköspaikka taitaa olla Järvenpään tanssikeskus pe- ja su-iltoina. Lauantaisin monet nuoret ajelevat Hämeenlinnan lähelle Satulinnaan. Itä-Suomen paikoista ei ole hirveästi kokemusta, mutta käsittääkseni Kouvolan Kuntotalolla käy nuoria, mikäli orkesteri on hyvä. Oikeastaan nuoret liikkuvat ennen kaikkea esiintyjien perässä, joten tässä muutama hyvä:

Finlanders, Sinitaivas, Taikakuu, Syke, Varjokuva ja Myrskytuuli.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu