TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aika vastata... (Humppaelvis 2009-10-15 7:01)

Aika hauska juttu ja näkökulma tuli hyvin esiin

Haaveilija
2009-10-15 15:20

Komppaan soittajan kanssa vaikken nyt ihan koko kappaletta. Luin kyllä alusta loppuuun. Tarjoillut vihreät tuotteet meinivät kyllä alempana olevaan aukkoon ja maistuivat hyvälle.

Muutama huomio:

Joku varmaan korjaa yhden sekaan eksyneen epäjohdonmukaisuuden. Ehtikin jo ennen kuin sain tämän valmiiksi.

Kaikkia ei voi aina miellyttää ja silloin on parempi jatkaa valitsemallaan tiellä, jos se vaan jollein tai mieluusti enemmistölle tuntuu kelpaavan. Korjausliikkeet silti sallittu. Voihan soittajakin kehittyä - varsinkin kun on tuollaista uteliasta sorttia.

Polkka-Jive-Masurkka aika mielenkiintoinen veto, muttei paha. Jivellä saa lattian täyteenkin ja paikasta+illan tanssijoista riippuen polkalla ja masurkalla on lattialla ihan mukavaa menoa. Voi(n) sinne mennä hyppimään itsekin - hauskaa se on vaikkei ihan (vielä) osaakaan - kun ei tarvi olla pipo/hiuspanta tiukalla. Yleensäkin on hyvä olla vaihtelevasti nopeita ja hitaampia, jotta välillä saa huilattua ja tasattua tahtia lattiallakin kun sieltä ei juuri malta pois olla. Tämä monipuolisuus ja vaihtelevuus tuntui olevan kyllä hallussa humppaveikolla.

Monissa kappaleissa on tosiaan tuo bpm on melkoinen, mutta se ei ole koko totuus. Monia kappaleita on todella mukavaa tanssia sävelkulkua noudatellen tai iskujen kerrannaisia seuraten.

Orkestereihin olen pääasiassa tyytyväinen - oli se sitten Joku Paikallinen Bändi, maakunnan omat humppaveikot, maankuulu tanssittaja tai listojen tähti keulalla koreileva ihmeniminen pumppu - tosin valitsen useimmiten takuuvarman tanssiorkesterin. Tämä ei johdu siitä että minusta olisi hauskaa päästä lähelle mahdollisimman montaa ihmistä samanaikaisesti vaan joistain ulkomusiikillisista syistä johtuen.

Tanssipaikoilla tavataan ja lattia valloitetaan. Pidä huoli, että silloin soitto soi!!

Kirjoittajan avainsanat: tanssilajit, masurkka, polkka, jive, tanssimusiikki, soittajat, orkesterit, bändit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu