TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lisää miehiä - houkuttelu pitäisi olla helppoa (MLeena 2009-10-12 14:56)

Alkoholi-ilmastosta

Humbuugie
2009-10-14 14:41

Pilke: Ajatuksena herättää ja keskittää se huomio siihen, että ongelma on siinä päässä ja kädessä joka siihen juomaan tarttuu, ei muussa ympäröivässä maailmassa.

Jos nyt sitten kuitenkin maalattaisiin se kuuluisa näkymätön virtahepo havaittavaksi. Pääpoittini oli tuoda esiin, että vain aivan poikkeustapauksessa lasinkallistaja itse tiedostaa ranneliikkeensä kaikki seurannaisvaikutukset. Ja jos joku ei tiedosta tekemisiensä saaraamuksia tai ei muuten välitä niistä, niin ne jäävät ympäristön kannettavaksi. Sille, joka joutuu kantamaan vastuun, kuuluu myös oikeus muuttaa toimintatapoja ja ympäristöä siten, että ongelmien vaikutukset minimoituvat.

Otetaan nyt täydellisyyden vuoksi pari esimerkkiä tanssimaailmastakin.

Muistanette liikunta- ja kulttuurisetelit. Jos olisimme pystyneet tekemään selvemmän pesäeron lavatanssien ja ravintoloiden/yökerhojen välille, vaikka sitten lavatanssien alkoholittomuudella, nyt saattaisi olla mahdollista maksaa tanssiliput kyseisellä edulla.

Valitettavasti tanssiaisten päätarkoituksen unohtaneita näkee aina silloin tällöin myös lavoilla. Aika monen ilta hankaloituu siitäkin merkittävästi, jos joku puupää onnistuu hankkimaan itsensä siihen kuntoon, että heittää pitkän syljen vaikka vaan vessan lattialle...

Ja tuohon kuvausretkitarinaan liittyen yksi kommentti: Se on vain yksi esimerkki todellisesta elämästä, enkä ota sitä mitenkään henkilökohtaisesti. Ja onhan se tietysti muistutus siitäkin, ettei aina porukassa tehdä sitä, mitä tapahtuman otsikko lupaa.

Sitä minä kanssa ihmettelen, miksi retkelle pitää keksiä joku ihme peitenimi tyyliin, kuvausretki, kalastusretki, puulaakisarjan futismatsi jne, kun pääasia on, että pääsee nauttimaan alkoholia.

Pilke: Kalsarikännitkin voivat varmasti joskus ajaa asiansa, vaan siinä tuo sosialisoituminen muiden ihmisten kanssa jää vähemmälle.

Eihän yksikseen kupittelussa ole mitään järkeä. Kaverit pitää ottaa mukaan!

Pilke: Jos joku Ystäväsi on ottanut lasillisen, otatko hänet erikoistapauksena huomioon sen jälkeen?

Vähän riippuu. Pienikin määrä alkoholia saatta vaikuttaa yllättävästi, eikä hän ainakaan ole vaihtoehto seuraavan etapin kuljettajaa valittaessa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu