TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lisää miehiä - houkuttelu pitäisi olla helppoa (MLeena 2009-10-12 14:56)

Alkoholi-ilmastosta

Humbuugie
2009-10-14 13:02

Mielenkiintoista. Kun yksi nostaa esiin suomalaisen yhteiskunnan alkoholimyönteisen asenneilmaston esitellen sen negatiivisia seuraamuksia, heti ilmaantuu kolme puolustamaan alkoholin saatavuutta ja käyttöä vapaan tahdon ja itsemääräämisoikeuden varjolla.

Todellisuudessa alkoholi vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn, joten riippumatta siitä, kuka alkoholia nauttii, se vaikuttaa koko ryhmän toimintaan, koska alkoholia nauttineet pitää ottaa huomioon erikoistapauksina.

Yksi tapaus on jäänyt lähtemättömästi eräältä kuvausretkeltä mieleen. Olimme kameraseuran porukalla vanhalla tukkikämpällä keskellä syvintä korpea viettämässä pitkää viikonloppua. Herään pikkutunneilla siihen, kun yksi turjake könyää pimeässä pihalle ja kakoo mennessään siihen malliin, että pelkään hänen laattaavan kenkiini. Ulkona hän vielä kompastuu juureen ja on tipalla sammua niille sijoilleen.

No eihän tuossa mitään. Tällaisia vähältä piti tilanteita nyt tulee vastaan, mutta yllätys sen sijaan oli ensimmäinen saamani kommentti, kun kerroin tapauksesta jälkeenpäin. Yleisesti näet odotetaan, että porukan ainoa selvä kaveri huolehtii humalikot turvaan ja lämpimään, eikä kukaan ennen yleisen ryyppäämisen alkamista vaivaudu edes kysymään, haluaako asianosainen mahdollisen palkattoman hoivaajan roolin kantaakseen vai ei.

Ja muutenkin. Tuo edellisen tarinan kameraseuran porukka on ihan mukavaa ja asiansa osaavaa väkeä eivätkä ole edes humalassa mitenkään vaikeita tapauksia. Mutta se viina vaan vie niin suuren osan tuollaisen retken pääasiasta. Ensin lyhenee lepoaika illasta, sitten kaventuu toimintaky aamusta, ja kaiken lisäksi keskustelunaiheetkin vielä pyörivät alkoholijuomien ympärillä. EVVK.

Kun tuo alkoholi näyttää olevan ihmisille noin kovin tärkeää, niin pitäisiköhän alkaa tosissaan lobbaamaan kalsarikännikulttuurin puolesta. Kalsarikännien valmistelut ovat yksinkertaiset. Hakeudutaan viinalastin kanssa lämpimiin ja turvallisiin olosuhteisiin sekä laitetaan housut, kengät ja autojen avaimet turvalliseen paikkaan odottamaan selvää päivää. Ja sitten ei muuta kuin narautetaan putelin korkki auki ja annetaan illan kulua omalla painollaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu