TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangon sensuaalisuus? (Marikki 2009-10-11 23:45)

Miehet, alkoholi ja tanssi

Lutukolli
2009-10-14 14:23

SeinäKukkanen: ... Uskon että alkoholin puuttuminen tanssilavoilta on melko iso kynnys miehille aloittaa tanssin harrastaminen ...

En tiedä kumpi on tuossa suhteessa muna ja kana. Ainakin alkoholipolitiikan puolella ennen 1950-lukua valinneella kurinpidon kaudella alan asiantuntijat olivat kantaneet vakavaa huolta siitä, että tanssin mahdollisuus anniskeluravintoloissa veti nuorisoa (varmaan sekä miehiä että naisia) puoleensa ja olisi sitten kai vaikuttanut sinun uskoasi vastaan. En tiedä mikä politiikan tai ajatteluvan sittemmin muutti, mutta 1980-luvulla myönnettiin jo, että ravintolatanssi voisi vaikuttaa sivistävästi nuorisoonkin. Tästä ei nyt tietenkään voi korreloida että alkoholinkäyttö vaikuttaisi sivistävästi nuoriin ja etenkään nuoriin miehiin tai miehiin varsinkaan.

Suomalaisten kulttuuriperimä kovasti vaikuttaa olevan viina ja ...

En aivan ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Et kuitenkaan ilmeisesti suorastaan sinä geneettisenä heikkoutena (huono ja väkivaltainen viinapää), jona suomalaista rajun ryyppäämisen viinaongelmaa oli pidetty aiemmin pitkään alkoholipolitiikassakin ja vain tiukan kurin avulla vaikeasti hallittavana. Viimeeksi varmaan 1960- ja 1970-lukujen taitteessa alkoholipolitiikka muuttui keskioluen vapautumisen myötä melkoisesti. Jo hieman sitä aiemmin 1950-luvulta lähtien viinaongelmaa alettiin pitää sivistämisen kautta muutettavana kulttuurisena asiana, jonka uskottiin edesauttavan suomalaisten juomatapojen muuttumista hillitympään suuntaan. Tätäkö tarkoitit suomalaisten kulttuuriperimänä?

Vielä vuonna 2001 suomalaisten alkoholinkulutus oli EU:n alueen maista toiseksi pienin, mutta nyt taidetaan olla mukana hyvässä keskiarvossa? Alkoholin käyttö on kylläkin voimakkaasti keskittynyt Eurooppaan ja taitaa lähes kaikki 20 kärkisijaa olla eurooppalaisten valtioiden hallussa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu