TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lisää miehiä (Marikki 2009-10-12 14:35)

Lisää miehiä - houkuttelu pitäisi olla helppoa

Drago
2009-10-14 9:50

Äläs nyt.. on tuossa puheessa vähän perääkin!

Itse kumminkin kiinnittäisin huomion koko suomalaisen YHTEISKUNNAN ja arvomaailman suhteesta alkoholiin. Juttuhan oikeasti on niin, että jos menet juhliin joissa alkoholia tarjoillaan, sitä myös sinulle tyrkytetään. Jos sanot: Ei kiitos, sinua kummastellaan, joudut selittelemään miksi ei ja melkeinpä pyytelemään anteeksi, ettet halua juoda alkoholia]! Hyväksyttävä syy ei tunnu olevan vastaus: En halua juoda alkoholia. Hyväksyttäviä kieltäytymissyitä ovat vain esim. lääkitys, autolla liikkuminen (jos oman auton käyttöön on jokin täysin pakottava syy) ja kenties seuraavan aamun työrupeama (eikä sekään aina).

Ts. sosiaalinen paine on alkoholinkäytön puolesta, eikä sitä vastaan. Jos suomalaisella on juhlat, on itsestään selvää, että juhlissa juodaan alkoholia. Jos suomalainen haluaa rentoutua, juodaan alkoholia. Jos suomalainen lomailee, juodaan alkoholia. Jos suomalainen pitää hauskaa.. juodaan alkoholia. Ja suomalainenhan juo myös suruunsa. Alkoholinkäyttöä ei vain pidetä yhteiskunnassa sallittuna, vaan sitä suorastaan vaaditaan ihmisiltä. Kieltäytyjät nähdään ilonpilaajina, tiukkapipoisina, epäsosiaalisina tai muuten vaan hiukan omituisina. Pääministeri Vanhasta PAHEKSUTTIIN julkisesti mediassa sen vuoksi, ettei hän tarjoillut alkoholia kotonaan (ja ei, minä en ole Vanhasen ylin kannattaja, enkä mitenkään muuten kiinnostunut politiikasta, enkä vähääkään kiinnostunut "vaalirahatuppeensahattulauta" kohuista.. kunhan vaan heitin esimerkin asiasta).

Tällaisessa asennemaailmassa kun lapset ja nuoret varttuvat.. ei enää tarvitse ihmetellä mistä niitä alkoholisteja sikiää ja miksi alkoholihaittojen yhteiskunnalle aiheuttamat terveydenhuolto- yms. kustannukset vain kasvavat. Minusta tanssipaikoille ei tarvita alkoholitarjoilua lainakan.. olisipa edes yksi paikka jossa nuoret ja lapsetkin (esim. kesälavoilla) voisivat nähdä, että aikuisilla voi olla hauskaa ihan ilman viinaa!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu