TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tango on nyt kulttuuriperintöä (Kaminiitto 2009-10-04 17:27)

Suomalaista tanssikulttuuriperintöä kohottamaan

Lutukolli
2009-10-05 12:43

Kovaa näyttää olevan vääntö ihan tuollaisista materiaalittomista asioistakin, jos sata vuotta menee riidellessä siitä mistä joku tanssi on oikein peräisin. Ja sittenkin joudutaan lopulta tasapeliin. Ei taida sielläkään tanssi niin suuria intohimoja synnyttää, että nuo lattarivaltiot olisivat tangon tiimoilta keskenään sotimaan joutuneet. Taitaa olla vain miehiset urheilulajit niitä, joiden tiimoilta todellinen sota syttyy?

Kaminiitto ihmetteli kun ei suomalaiset asiaa ole kokopäiväisillä tangobileillä juhlistaneet, tai epäili ettei suomalainen tango olisikaan tangoa. Ehkä meillä onkin vain yksinkertaisesti liikaa tanssittavia lajeja ja tavallinen kansa on kyllästynyt sen mukana koko tanssikulttuuriin, joka tuntuu täysin saavuttamattomalta urakalta. Eikö joku tällä palstalla selostanut hallitsevansa suvereenisesti, tarkemminkin laskematta, parisenkymmentä tanssia. Pitäisikö aika monen kirjoittajan palstalla esittämän tanssien monipuolisuusvaatimuksen sijasta ryhtyäkin kaventamaan tanssilajien kirjoa, jotta suomalainen tanssiperintö ei häipyisi uhkaavan pirstaloitumisen ja erikoistumisen mukana täysin historian hämärään?

Tässä voisi eduskuntakin saada yhden mahdollisuuden lisätä meidän kansalaisten holhoamista ja valvontaa, kun säädettäisiin tansseistakin laki sekä asetuksissa olisi määrätty mitä tanssilajeja minäkin tanssi-iltoina soitettaisiin. Minä suosittaisin jo tuossa toisessa ketjussa Humppaelvikselle kirjottamassani palautteessa ehdottamani humppamusiikin soiton lisäämistä. Sillä on varmaan myös vanhemman väestön keskuudessa kannatusta, sillä eihän vielä ole niin kauan siitä kun kaikki osallistuivat innolla Lappeenrannan humppajuhlille. Ehkä sen tiimoilta syntyisi tuollainnen kokopäivän humppajuhla, jota ei nyt ainakaan tangon tiimoilta saatu aikaan. Ja vielä kun kaikkien Tanssi.net'iä lukevien äänillä saamme Suomen Euroviisuedustajaksi Eläkeläiset-yhtyeen, viemme suomalaisen humpan ainakin euroopan kansojen tietoisuuteen. Sen jälkeen ehkä on myös helppoa saada Humppa(TM) ehdolle suomalaisena immateriaalisena kulttuuriperintönä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu