TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Zumba (Andreas pks 2009-09-22 23:34)

Zumbaa lapsia kaitsiessa ja Juoksurattaat

Andreas pks
2009-09-26 17:45

Mikäli perheessä on lapsi(a) ja tilanne siinä on sellainen aina tai ajoittain, ettei jompi kumpi pääse/jouda/jaksa kuntoilemaan ulos lenkille tai salille yhdessä tai erikseen tanssimaan menosta puhumattakaan.
Zumba voisi olla yksinhuoltajan hyvä ystävä.
Silloin varteenotettava vaihtoehto on tanssia/jumpata Zumbaa esim. tietsikan näytön ja musiikin tahtiin ja "esitanssijan kuvioin" tai aivan omien. Samalla voi pitää silmällä lasten tekemisiä kodin sisällä varsinkin heidän ollessaan pieniä.
Tietenkin tuota tanssia/jumppaa voi harrastaa yksinkin tai seurassa kotona tai salilla tms. paikassa.
Esim. tuo ylimmän kirjoitukseni you tuben linkin sisältö kestää noin 50 min zumbaa niin on siinä jo täytenä harjoituksena hyvä hiki päällä.

Kotona sohvalla "röhnöttämisen" sijaan voi aivan hyvin harrastaa voimistelua/jumppaa/liikuntaa mitä moninaisimmilla muillakin lajityyleillä, kuntopyörää polkien, stepperin kanssa taivaltaen sekä soutaen tai narua hypäten jne.. jne... ja kaikki onnistuu monilla tavoilla TV:ta katsoen.
Kynnyksenä lienee siihen vaan ryhtyminen.

Mikäli pääse ulos edulliselle kuntolenkille kävelemään, sauvakävelemään, juoksemaan tai hiihtämään on se aivan upeaa mielelle ja keholle. Muusta kuntoilusta puhumattakaan.

Suosittelen jokaiselle sauvakävelyn kokeilemista ja ottamista vakio-ohjelmaansa.
Se on niin makeaa niillä mennä vauhdikkaasti mm. pururadalla jyrkkiä ylämäkiä tai vaan kadulla reippaasti kumituteilla asfaltilla lumettomana aikana.
Talvella sauvat antavat sopivaa tukea niin nuorelle kuin varttuneemmalle terävien sauvankärkien avulla matkaa tehden omaa vauhtiaan.

Kuntoilu kannattaa läpi elämän.

Radiossa äsken oli juttua entisen kilpaurheilijanaisen yhdistävän lenkilläkäynnin ja lastenhoidon myös samalla kertaa juoksurattaiden avulla.
Juoksurattaat oli ostettu netistä ja ovat isorattaiset pelit vierintävastuksen minimoimiseksi. Hän sanoi isojen rattaiden auttavan keveyden takia mm. pururadalla ylämäkiä noustessa. Kertoi käyvänsä juoksurattaiden kanssa 4-5 km ulkolenkeillä toisen lapsen kanssa.

Kehitys kaikilla rintamilla tuo aina uusia apuja liikunnan yms. pariin ja auttaa ihmisiä löytämään itselleen sopivia ja mieluisia tapoja ylläpitää tai kasvattaa mielen ja kehon kuntoa.
Kuntoiluhan ei riippuvainen sen harjoittajan sukupuolesta eikä iästä.

Lavatanssit aina sopivasti siihen herkistelyinä päälle kruunaa arkisen elämän juhlaksi.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks, Zumba

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu