TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Zumba (Andreas pks 2009-09-22 23:34)

Zumba - Ainakin joku rikastuu varmasti

Nasu
2009-09-25 13:21

Zumba on varmasti ihan yhtä hyvää liikuntaa kuin mikä tahansa musiikin tahdissa tehty askellus, jossa tulee hiki. Zumbassa mukana on vielä käsipainot, mikä lisää ylävartalon lihastyötä ja lisäksi käytetään keskivartalon lihaksia kuten lähes kaikissa tanssilajeissa (napa selkärankaan).

Zumbasa on kuitenkin ennen kaikkea kyse onnistuneesta markkinoinnista. Tuttu tuote (tässä tapauksessa tanssillinen liikunta) kääritään uuteen pakettiin, lätkäistään siihen vetävä nimilappu ja myydään seksikkäänä uutuutena vielä sexymmän vetäjän avulla. Nerokasta on, että nämä villitykset voidaan ja osataan nykyisin tuotteistaa ja sitä kautta "keksijä" saa käärityksi itselleen sievoiset tuotot. Esimerkkinä tuotteistuksesta myös Pilates, Method Putkisto, Less Mills Bodypump, ym. Sinänsä ihan hyviä liikuntalajeja kaikki.

Zumban myötä (nais)ihmiset vatkaavat lanteitaan eri puolilla maailmaa kyläkoulujen jumpasaleista jumbokuntokeskuksiin uuden villityksen parissa. Kunnes tilalle tulee jokin toinen.

Tietysti on hyvä, että ihmiset liikkuvat ja jos Zumba saa uusia ihmisiä liikunnan pariin, mikäs siinä. Eräs terveysliikunnan ammattilainen totesi kuitenkin osuvast Zumban merkityksestä puhuttaessa, että jotakuinkin kaikilla suomalaisilla on varaa lenkkikenkiin, käytettävissään aurattu tie - useimmilla vieläpä valaistukin - joten perusliikuntaa voi harrastaa ihan ilman sen kummempia konseptejakin.

Kirjoittajan avainsanat: Zumba

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu