TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nuoret tanssipaikoilla... (Cicatrix 2003-06-23 16:14)

Vinkkejä erityisesti Uusille LavatanssiTytöille!

Päivi
2003-06-30 23:51

Innostuinpa kokoamaan ajatuksistani joitain nimenomaan Uusia Nuoria LavatanssiTyttöjä ajatellen valikoituja, ensimmäisten tanssi-iltojen onnistumista varmistelevia vinkkejä!

Kirjoitus ei varmasti ole tyhjentävä eikä virheetön, joten muiden tanssijoiden näkemykset ovat tervetulleita! Kysymyksiin lupaan vastata heti elokuussa... :)

Pukeutuminen

Tanssiasun tulee olla sellainen, että sen kanssa pystyy liikkumaan mukavasti. Vaatteet eivät saa olla mm. liian kuumat. Liian pitkä ja kapea hame lyhentää askelta ja vähentää molempien tanssinautintoa. (Huomioi myös se, että miehen jalka naisen jalkojen välissä vaatii vielä lisää leveyttä hameelta!).

Nätti mekko vain päälle, niin haku on taattu! :) ...Housut ym. ratkaisutkin, oman mieltymyksen mukaan, toki hyväksytään. :)

Jalkaan kengät jotka pysyvät jalassa, joiden pohja taipuu, jotka eivät luista liikaa ja jotka ovat mukavat jalassa koko illan. Kannattaa ottaa mukaan useammat, erilaisilla pohjamateriaaleilla varustetut kengät! Lattiayllätysten ja hiertymien varalta vaihtokenkiä pitävät mukanaan konkaritkin!

Käsilaukusta kaikki arvokas pois, jotta sen voi huoletta jättää naulaan tai penkin alle; tanssiessa ei laukkua mukana kanneta.

Naisten rivi

Naisten rivejä on monenlaisia, koska lavoja on monen mallisia, mutta yleensä rivit muotoutuvat kaikissa paikoissa saman periaateen mukaan, sijoittuen vain vähän eri tavoilla. Useissa paikoissa naistenrivi on tällainen: yhtenäinen pötkö, joka alkaa esim. ulko-ovelta jatkuen aina orkesterikorokkeelle asti. Rivin alkupäässä on "aikuisemmat" naiset, orkesteria kohden mentäessä naisten ikä alenee, ja orkesterikorokkeen tuntumassa ovat sitten, ikään katsomatta ne konkaritanssijat, joilla on suht vakiintunut hakijapiiri.

Tärkeätä tanssimaanpääsyssä on oikea sijoittautuminen!!! Jos olet naisten rivissä liian kaukana ”aikuisten puolella”, nuoremmat miehet eivät huomaa sinua ja jäät pahimmillaan "namusetien" tanssitettavaksi. Jos taas sijoittaudut aivan rivin toiseen päähän, saatat jäädä lehdelle soittelemaan, koska omantasoisesi "uudehkot" tanssijat eivät uskalla hakea sinua, koska ajattelevat, että olet "nirppanokka" joka haluaa tanssia vain konkareiden kanssa, ja konkarit taas eivät hae sinua tanssimaan, koska eivät tunne sinua, eivätkä ole näin saaneet vahvistusta tanssitaidostasi. Eli illan onnistumisen kannalta takuuvarmin paikka uudelle nuorelle naiselle on alue suurin piirtein naistenrivin viimeisestä kolmanneksesta orkesteriin päin. Sieltä hakevat ahkerasti sekä kokeneemmat että uudemmat nuoret tanssinharrastajat. Ja eturiviin kannattaa tietysti sijoittautua, koska miehillä ei ole röntgenkatsetta.

Miesten haku

Tanssinhausta ei kieltäydytä, jos hakurivissä seisomalla osoittaa olevansa haettavissa!

Joitain poikkeuksia kuitenkin on:

- Lavoilla on tietynlaisia vanhempia (+50) setiä, jotka pyörittelevät mielellään nuoria nättejä tyttöjä parketilla, ja erityisen mielellään he hakevat tanssimaan uusia kokemattomia lavatyttösiä, joilla ei vielä, tanssietiketin ja uuden ympäristön käytöstapojen rikkomisen pelossa, ole rohkeutta sanoa epämieluisalle tanssittajalle ”ei kiitos”. Jos siis tunnet olosi vähänkään epämukavaksi, uuteen hakuun ei tarvitse suostua! Täytyy kuitenkin muistaa että vain hyvin harvat +50 miehet ovat limanuljaskasetiä, joten pelkästään iän perusteella ei tanssista sovi kieltäytyä (paitsi jos joku on varoittanut kyseisestä henkilöstä!), jottei tule antaneeksi pakkeja aivan asialliselle herralle!!!

- Tanssista on lupa kieltäytyä, jos hakija on humalassa, erittäin epäsiisti tai hakija on käytöksellään saanut sinun (tai jonkun tuntemasi naisen) olon epämukavaksi.

- Kesken tanssinkin voi lopettaa, jos tanssittajasi käyttäytyy epäasiallisesti!!!

Naistenhaku

Hae itsesi tasoisia miehiä, niin pääset varmasti tanssimaan heidän kanssaan uudellen heti naisten tunnin jälkeen tai viimeistään seuraavalla kerralla kun osutte samalle tanssipaikalle! ”Liian hyvältä” tanssijalta aloittelijan ei välttämättä kannata vastahakua odottaa, ellet satu olemaan jumalattaren kaltainen luonnonlahjakkuus. Tai muuten vain to-del-la viehättävä. :)

Tanssiminen

Lyhyesti seuraamisesta: -Mies vie AINA! -Vartalokontakti helpottaa viemistä ja seuraamista: kontakti vartalon oikealla puoliskolla, lantion tai rintakehän tai molempien kohdalla. -Jousta vähän polvista alaspäin. –Anna oikealla kädellä vähän vastetta miehen käteen. -Rentoudu. -Malta ”kuunnella” miehen liikkeitä vartalollasi; älä arvaile; ole mieluummin reilusti jäljessä kuin himpun edellä miestä; anna miehen ”liikuttaa” sinua (miehet ovat miehiä: vahvoja!) -Pyri kuitenkin samalla olemaan kevyt, kuuliainen, älä vänkää vastaan, ole ”yhtä puuta” miehen kanssa: menet sinne suuntaan mihin mieskin, niin nopeasti tai hitaasti kuin mieskin, niin pitkillä tai lyhyillä askelilla kuin mieskin.. (Huh, tässähän tuli opeteltavaa ja kerrattavaa myös meille jo useammankin kerran tansseissa käyneille tytöille...)

Luettavaa:

Tutustu esimerkiksi Soile Sydänmäen sivuihin..

Hauskoja hetkiä uuden harrastuksen parissa!

T: Päivi

Kirjoittajan avainsanat: aloittelija, alkeet, etiketti, flaksi, haku, ikä, kengät, kiitoshaku, käsilaukku, Limanuljaska, naistenhaku, nuoret, pakit, pukeutuminen, seuraaminen, tanssiasento

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu