TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jussi & The Boys rokkasi ja kantrasi rennolla rutiinilla (Jerryjee 2009-08-16 12:32)

Tavanomaisesta tanssimusiikista poikkeavien bändien esiintymismahdollisuudet

Lutukolli
2009-08-24 12:31

Antura: Kyllähän nuo keikkailevat, mutta lavakeikat rajoittuvat jokavuotiseen Valaksen iltaan.

En halua lähteä tässä nyt miksikään pilkunviilajaksi The Boys-yhteen esiintymisten suhteen, mutta kai he tulisivat lavoille enemmänkin esiintymään, jos järjestäjät tilaisivat. Siitä järjestävän tahon haluttomuudesta ottaa bändi esiintymään, kertoi Boys'inkin rumpalina jo melko pitkään ollut Rudi Ryynänen, kun kerran kyselin häneltä miksi iskelmäyhtye Jet-Line'n tahdissa on vain niin harvoin mahdollisuus päästä tanssimaan. Hän arveli että kun ne tavalliset valssit, tangot ja humpat puuttuvat, ei järjestäjät ole kiinnostuneita ottaman bändiä tanssilavoille.

Minusta on kuitenkin ilahduttavaa vaihtelua tansseissa se, ettei aina vaan tule sitä tuttua (ja turvallista). Vieras (ja ehkä vaivalloisempikin) voi välillä virkistää, vaikka vieraan vierastaminen varmaankin pohjautuu ihmisen evoluutiokehitykseen. Miksi muuten suurimman yleisön saavat tanssibändit, joiden ohjelmiston kappalejärjestyksenkin ja välispiikit yleisö osaa jo ulkoa?

En tiedä Boys'ien tästä kesästä ja mikä traditio tuo mainitsemasi vuotuinen Valasrannan lava on. Ainakin viime kesänä tanssimme Jussi & The Boys -yhteen tahdissa piskuisella Ukonlinnan tanssilavalla Imatralla. Jotain Jussi silloin kertoi spiikeissään myös bändin saman viikon esiintymisestä, muistankohan nyt oikein, "Vihreät niityt" -nimisessä tapahtumassa. Liekö se lavatanssi-kategoriaan luokiteltava?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu