TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Myrskytuuli hyvä, Fortuna sitäi meluisampi (Aragorn 2009-08-22 12:25)

Myrskytuuli hyvä, Fortuna sitäi meluisampi

Aragorn
2009-08-22 12:25

Myöhäisvierailu Pavin lauantai-illassa alkoi loistavissa merkeissä. Vuorossa oli Myrskytuuli, jonka musiikki soi sopivalla voimakkuudella, ja kauniisti.

Jos voi sanoa että tanssimusiikki tukee tanssia, niin juuri sitä Myrskytuulen soitanto teki. Jokainen kappale tuntui jopa edellistä paremmalle, jokainen tanssilaji innosti ja soitossa oli sitä kokonaisuuden tuntua, joka sai sisäisen tanssijan kohoamaan esiin ja kokeilemaan uusia liikkeen vireitä ja nautintoa.

Myrskytuulelle lämmin kiitos.

Sitä pahempi oli sokki, kun Korisevan Fortuna tuli lavalle.

Tajusin että kokemus siitä, että tanssimusiikin liika voimakkuus olisi vähentyt viime vuosina saattaa ollakin harha joka johtuu siitä että olemme vain oppineet kulkemaan omien suosikkiorkesterien mukaan.

Fortunan soitossa oli sitä takavuosien tuskastuttavinta piirrettä, jossa basson ääni jytisee yli kaiken muun. Tekee vain mieli kysyä miksi. (Rumpali pysyi kyllä kohtuudessa, hyvä.)

Äänenpaine oli sitä luokkaa että pakko oli mennä kahvion puolelle, vaikka ei siitä paljon apua ollut. Helsingin seudulla sekä Pavilla että Ruusussa on se ongelma, että liian voimakas musiikki kuuluu liian voimakkaana myös kahvilan puolelle.

Kun Koriseva vihdoin sai encorensa loppuun pitkälle Myrskytuulen soittovuorolla ja palasimme tanssilattialle, huomasin että Fortunan yliäänivoimakkuus vaikutti edelleen kehossa. Aivan kuin jotain 'hienostunutta' tai suorastaan 'taiteellista' itsessä olisi särkynyt.

Muutama vuosi sitten keskusteltiin siitä, että jos bändillä on miksauspöytä tanssilattian puolella, niin musiikki on liian kovalla. Taitaa päteä edelleen.

PS. Vinkki tanssipaikoille. Ottakaa ihmeessä korvatulppia myyntiin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu