TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiraportti Kasnäsin valssin päivältä 1.8.2009 (Josef 2009-08-20 14:29)

Tanssiraportti Kasnäsin valssin päivältä 1.8.2009

Josef
2009-08-20 14:29

Saavuin autolla Kasnäsiin läpi kesäisen Kemiön. Loppumatkalle sattui lyhyt lossiosuus. Edellisestä lossimatkasta lie aikaa, koska lossille ja lossilta ohjaavat liikennevalot olivat minulle uusi kokemus. Ehkei niitä kapulalosseja enää olekaan. Tai sitten olin unohtanut.

Saatuani auron parkkiin vain Bengtskärin matkalaisille tarkoitettuun aitaukseen, olivat karkelot jo alkaneet. Ulkoilmalava oli vierasvenesatamassa sijaitsevan Kasnäs Paviljongin terassin laajennus. Parketti oli vesivaneria. Paikalla oli kolme pelimanniyhtyettä (vuorotellen): Dalsbruks Dragspelsklubb, Ingå Spelmansgille ja Ekenäsnejdens Dragspelsgille. Kyseessä olivat siis mitä ilmeisimmin pelimannitanssit. Musiikki oli kuitenkin valtaosin perinteista vanhaa tanssimusiikkia (siis paikkaan sopivasti Sataman valot jne.). Kauneimmin näistä yhtyeistä soi Inkoon Pelimannien soitto, mihin vaikutti osaltaan viulujen runsas määrä.

Paikalla oli enimmäkseen vanhempaa väkeä pareittain. Varmaan olivat ihan paikallista väkeä. Joukossa oli tietenkin muutamia veneilijöitä, jotka ikävä kyllä erottuivat joukosta merimiehille tyypillisen huojuvan, joskus peräti kaatuilevan, käynnin ansiosta.

Pimenevä ilta levitti lavalle kosteaa kylmyyttä, joten paljon taukoja ei tullut pidettyä. Vähiä taukoja häiritsi illan mittaan sakeneva hyttysjoukko. Lavalla ja terassilla oli rauhallista, mutta sisällä ravintolassa örinä ja huuto olivat loppuillasta häiritseviä.

Perinteisten tanssikappaleiden lisäksi soitettiin yhdet polkat, parit jenkat/sottiisit, kahdet hambot (toiset pyynnöstä) ja yhdet snooat (ihan pyytämättä). Näitä odotellessa en hennonnut poistua edes laitureille veneitä katselemaan. Poker Runin veneet olivat käyneet satamassa jo iltapäivälla ja hyvä niin.

Mitään hakuriviä ei paikalla ollut ja taisivat ne kaksi paritonta neitokaista saada istua istua lähes koko illan. Ennen kiperiä polkkia vanerille levitetyt kahvinporot tekivät lattia turmiollisen liukkaaksi: pitoa ei ollut lainkaan. Niistä polkista selvittiin askelta lyhentämällä ja madaltamalla (madallus tuumasta senttiin).

Kun kotimatkalle sain mukaani ravintolan viimeisen sämpylän ja lossikin saapui hakemaan rannasta, totesin illan kaikinpuolin onnistuneeksi.

Kirjoittajan avainsanat: Kasnäs Paviljong

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu