TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pyhäsalmi 11.8. (+ rekkojen peruuttamisesta ym.) (Elisa 2009-08-12 13:49)

Pyhäsalmi 11.8.

Jatsari
2009-08-13 13:13

Kun on lomalla, ei ehdi kirjoittamaan tanssiraporttejakaan reaaliajassa, vaan Elisa ehti edelle.

Hikiset oli tanssit, vaikka väkeä oli jos selvästi vähemmän kuin keväällä ja kesällä. Mainiot orkesterit PNP ja Norolan Pojat takasivat onnistuneen illan. Ehkäpä alkava syksy vaikuttaa siten, ettei tähän aikaan enää pääse oikein tanssihurmokseen. Edelleen olen sitä mieltä, että toukokuussa Merisärkällä on ollut kesä parhaimmat tanssit, kun esiintyjinä oli Sinitaivas ja Tulipunaruusut. Varmaan kesän odotuksella, valoisuudella ja merellä oli osuutta asiaan.

Tuttuja oli Pyhäsalmessa paljon ja monia uusia niccejä tuli tutuksi. Kiitos Julialle aktiivisesta esittelyistä ja kiitokset rapsakasta polkasta. Elisalle sen verran polkasta, että kunto nousee pokatessa ja eihän maratoniakaan kaikki juokse loppuun asti, vaan sen voi keskeyttää, jos kunto loppuu kesken. Enpä silti ole nähnyt juuri kenenkään keskeyttävän polkkaa, niin mukavaa sen tanssiminen on. En tosin ole yli vuoteen voinut havainnoida polkan keskeyttäjiä, sillä kaikki polkat on tanssittu mitä vain on eteen tullut, eikä silloin näe, keitä on samaan aikaan tanssimassa.

Polkan ja masurkan taitajia on kohtuullisen vähän. Hyvä puoli siinä on, että ruuhkatansseissakin löytyy hyvin tilaa polkan ja masurkan aikana. Huono puoli taas siinä, että varsinkin oudoissa paikoissa ei oikein tiedä, kuka osaa polkkaa. Riskillä on aina menty ja pääsääntöisesti on aina osunut oikeaan. Polkan oppimisesta pitää antaa kiitos paikalliselle tanssikaverille, jonka kanssa harjoiteltiin tanssipaikoilla polkkaa aina kun vain oli mahdollisuus ja alkuopit tuli Kavaljeerin kurssilta. Alkuvaiheessa se meni pätkittäin. Ensimmäisillä kerroilla osasi kääntyä vain oikealle ja kun rupesi pyörryttämään, niin piti odottaa että tasapainoelin (labyrinthus vestibularis) sisäkorvassa rauhoittui ja taas matkaan kunnes labyrinthus vestibularis taas näytti pysäkkiä. Hiljalleen vasemmalle kääntyminenkin onnistui ja nyt on tilanne jo sellainen, että kohta joutuu jakamaan polkalle jonotuslappuja.

Harmi vain, että polkkaa ja masurkkaa tulee vain enintään yhdet illassa, jos sitäkään. Miksei niitä voisi soittaa useampiakin, tuleehan foksiakin yleensä liki kymmenen illassa ja jos Yölintu on esiintymässä, niin mitään muuta ei tulekaan.

Jos Elisa rakastaa yllä ajamista, niin minulle se on taas on kovin vastenmielistä. Jos Blackbirdyllä kulkee, niin se on eri asia, mutta autolla ajaminen on yhtä tuskaa. Täytyy hattua nostaa niille Pyhäsalmessa tapaamille nicciläisille, jotka ajoivat yöllä vielä Vaasaan, Kokkolaan ja syvälle Savoon ja Keski-Suomeen.

Jatsari

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu