TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiliikkeet paljastavat (Ruusuneito 2009-08-13 12:39)

Tanssiliikkeet paljastavat

Ruusuneito
2009-08-13 12:39

Toisessa tänään ilmestyneessä iltapäivälehdessä oli seuraava juttu:

"Tanssiliikkeet paljastavat luonteen

Jos ihastuksesi kohde liikkuu tanssiparketilla kulmikkaasti, se saattaa kieliä hänen olevan neuroottinen, uusi tutkimus paljastaa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tanssitapa kertoo tanssijan luonteesta. (ATTE KAJOVA)Väite perustuu Jyväskylän yliopistossa tehtyyn tutkimuksen, jonka mukaan tapa, jolla ihminen liikkuu musiikin tahdissa, paljastaa tiettyjä piirteitä hänen persoonallisuudestaan.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi ulospäin suuntautuneet ihmiset harrastavat tanssiparketilla nopeita liikkeitä.

Neuroottisuus tai tunne-elämän epävakaisuus puolestaan on yhteydessä muun muassa kulmikkaisiin liikkeisiin ja nopeisiin kiihdytyksiin. Tutkimuksen mukaan neuroottiset ihmiset liikuttelevat tanssiessaan erityisesti jalkojaan hyvin äkkinäisesti.

Sen sijaan sovinnolliset ihmiset harrastavat tyypillisesti pehmeitä liikeratoja.

Tutkija, filosofian tohtori ja yliassistentti Suvi Saarikallio kuitenkin korostaa Ylen haastattelussa, että kyseisen tutkimuksen tulokset ovat vasta alustavia.

- Tämä oli vasta ensimmäinen askel tutkimuksessa. Mukana oli vain 20 nuorta aikuista. Mutta kyllä nämä mainitsemani asiat olivat tilastollisesti merkitseviä - kiinnostavia lähtökohtia jatkotutkimukselle, hän selittää Ylelle. "

Luultavasti pätee parhaiten discobailaukseen, eikä niinkään paritanssiin...

Tanssillisin terveisin Ruusuneito

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu