TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Helteiset oli hipat Hiirimäelläkin (Humppis 2009-08-09 10:52)

Helteiset oli hipat Hiirimäelläkin

Humppis
2009-08-09 10:52

Kesä näkyy jatkuvan kuumana niin sisällä kuin ulkonakin. Nyt kaupungin paahteesta illan tullen lähdettiin kahden kimpalla kohti länttä. Ensin tyynesti vain Riutan ohi lopulta Lopelle, mistä pomittiin kaksi reipasta lisämatkustajaa (ja yöllä täsmälleen samaan parkkiruutuun nuo myös lähes yhtä freeseinä palautettiin).

Riutanharjun parkkiin tultiin ajoissa: lippukopit olivat vielä suljettuina. Jonoja ei ehtinyt syntyä, kun luukut pian kuitenkin aukenivat.

Lavalla (sen takana oikeastaan kylläkin) oli jo täysi meno päällä: vihdoin varustautuneet cheerleaderit kannustivat sählymailalla maaleja tehtailevaa leidiä, jonka kuteja joku miesrukka yritti parhaansa mukaan torjua. En tullut ottaneeksi selvää juhlan motiivista, mutta kovin olen valmis kallistumaan polttareiden puoleen, saattoivat toki olla myös synttärit.

Ei noista muuten mitään haittaa ollut, kuin että oleellisena osana Riutta-iltojani jo vuosia ollut Ladon terassin hyödyntäminen janojuoman nautintapisteenä estyi nyt. Sosiaalinen puoli siinä kärsi melkoisen tappion, sillä jokseenkin poikkeuksetta on siinä istuskellessa saanut seuraa ohi vaeltavista tuttavista. Etuterassilta piti nyt vain kaukaa katsella mattimyöhäisten ja muiden vasta lähellä yhdeksää saapuvien ohilipumista.

Himokseen tähtäävä tanssikisa oli myös järjestetty, joten senkin ilmoittautumispiste kahviossa vei näköalapaikan ja mahdollisuuden seurailla salin tapahtumia.

No, tanssimaan oli tultu, joten sitähän tehtiin. Alkuun oli tilaa runsaastikin, eikä varsinaista tungosta illan aikana syntynytkään. Keskivaiheilla se tavanomainen tungeksinta naisterivistön takaoven edessä olevalla osalla tietysti aiheutti hankaluuksia. Niistä kuitenkin selvittiin kohtalaisesti, kun muisti taluttaa saaliinsa mahdollisimman kauas ennen kuin aloitti tanssimisen. Osa hakuruuhkasta ehti sillä tavoin haihtua sillä välin, kun puolen salin mitan eteni ulkokehää (ei kenenkään maata).

Varsinaiselle etenemisalueelle (pömpelin tuntumaan) tulin hakeutuneeksi ensikertaa vasta joskus puolen yön tietämissä. Silloin jo olikin hempeilyn aika.

Loppuillan rokit tosin olivat vähällä vesittää tuon hivelevän hitaiden tuoman fiiliksen, mutta onneksi sitten viimeiseksi tuli (valssien jälkeen) Fiibbareilta kaksijakoinen encore: ensin nopea ja sen perään tunnelmapala päälle. Hyvä mieli jäi siitä.

Molemmat yhtyeet, FBI Beat ja Taikakuu, tarjoilivat taas parastaan, joten musiikillisestikin (ja sen kautta tietysti myös tanssillisesti) oli ilta varsin onnistunut.

Raappanan Jannekin on taas tänä kesänä palannut myös tanssilattialle, mistä taisi pitää taukoa muutamankin vuoden ajan. Hauskaa näkyi olevan.

Vaikka ilmaa ja avaruutta Riutalla riittikin eri tavalla kuin Kisiksessä, eikä sitä infernaalista ruuhkaakaan ollut, aivan yhtä märäksi siellä onnistui nopeasti silti tulemaan. Silmäkuopat täyttävä hiki sokaisi näkökyvyn useinkin lähes tyystin. Ihme juttu, kun ikkunat ja ovet olivat kaiken aikaa auki, eikä kosteuden luulisi olleen niin suuri, koskapa Suomen päällä on nyt levännyt korkeapaine jo pitkään. Kai se vain tuo syksyn läheisyys sen tekee. Ulkolavatanssimismahdollisuuden puuttumien oli tietysti osatekijä sekin.

Kahvitauolla (hyvässä seurassa) vetäisty puoli litraa vettä ei kauan sekään nestehukkaa poissa pitänyt.

Tuttuja oli tietysti nytkin paljon, olihan taattua herraenergiaa lauteilla taitotanssijoita paikalle houkuttelemassa. Läheskään kaikkia en taaskaan ehtinyt tanssittamaan. Jokunen jo kauan kohtaamatta sentään tuli tarttuneeksi haaviin. Eräs sellainen oli jo entisen lapsuudenkotini kulmilta mukaani tullut kyytiläinen (Riutan avajaisissa viimeksi on tavattu) ja toinen oli loppilaisista se kauniimman sukupuolen edustaja, yhtä kauan siten kohdattu itäisten maiden helmi.

Myös erään Pohjanmaan perukoilta takaisin susirajan tälle puolen palanneen minitypykän onnistuin jo takapihalla haalimaan viereeni ja illan aikana kahdesti tanssittamaan. Jotakin iloa tuosta lomien päättymisestäkin sentään saa.

Viimeksi joskus kevättalvella Järvenpäässä tanssitettu myös osui kohdalle, joten kahdesti hyödynnettiin tilaisuutta nyt.

Neljäntoista naisen kanssa tanssin illan kuluessa, näistä vain kaksi oli edellisillan aikana Kisiksessä kohdattuja. Tuttuja toki olivat kaikki tanssitetut.

Juuri ja juuri optimin alle jäi hakusaldo, kun noita haittatekijöitä oli kohtalaisen runsaasti: 20/8.

Kotiin asti pääsin, vaikka polttoainemittarin varoitusvalo syttyi jo Riutalta Loppea kohti ajettaessa. Lahdessa jo varoitteli ihan ääneen.

Nukkumaan kallistuin vasta puoli neljän jälkeen, joten rikollisen myöhään heräsin aurinkoiseen aamuun: 08.30.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu