TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangomarkkinat (Kukka 2009-07-10 14:44)

Tango Finlandia -palkinto

Seikkailija
2009-07-14 21:48

Aikaisemmat Tango Finlandia -palkintojen saajat:

2008 - muusikko Jarmo Tinkala 2007 - diplomi-tanssinopettajat Åke ja Leena Blomqvist 2006 - taiteilija Arja Koriseva 2005 - taiteilija Jari Sillanpää 2004 - kapellimestari Atso Almila ja Seinäjoen Kaupunginorkesteri

Jos nyt sitten suhteuttaa Finkkujen saamaa tunnustusta näihin, niin ei se nyt ihan pieleenkään mennyt. Jari Sillanpää esimerkiksi on kyllä tangokuningas, mutta lähtenyt seilaamaan urallaan ihan toiseen suuntaan. Onko Jari edistänyt tangokulttuuria oleellisesti, minun mielestäni ei. Jos nimittäin vertaa Finkkujen uraan. Bändi on keikkaillut 25 vuotta, vuosittain tehnyt vähintään 150 keikkaa ja esittänyt keikoillaan varovasti arvioiden keskimäärin 1,5 tangoparia illan aikana. Siitä tulee yhteensä yli 11 000 tangoa uran aikana! Eivätkä soita pelkästään suomalaista tangoa vaan myös arkkutangoja. Sitten kun ynnätään vielä Arskan sävellys meriiteiksi, niin kyllähän Finkut tangokulttuuria ovat edistäneet. Moni nuori tanssii ensimmäiset tangonsa Finkkujen keikoilla ja he innostuvat suomalaisesta lavakulttuurista.

Toki Reijo Taipalekaan ei olisi ollut huono valinta. Toivotaan, että ensi vuonna olisi hänen vuoronsa. Myös Eija Kantolan meriitit alkavat olla sitä luokkaa, ettei Tango Finlandia -palkinto olisi ollenkaan utopistinen ajatus.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu