TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miesten järkyttävältä haisevat urheilupaidat (Jube 2009-06-22 19:27)

Hyvä vinkki - kerro lisää!

Tuulikki
2009-06-24 9:17

Minulla on Valittujen Palojen kirja "Uudet konstit, vanhat aineet". Siinä on paljon vinkkejä, joista tässä muutama. En ole itse näitä vielä kokeillut, joten vastuuta en ota :)

ETIKKAVINKKEJÄ: Mm. kainalohien kerrotaan lähtevän vaatteista (tarkoittanee tahroja) kaatamalla tilkka väkiviinaetikkaa suoraan hiestyneisiin kohtiin ennen varsinaista pesua. Tehoaa myös deodorantin jättämiin tahroihin.

2,5 dl väkiviinaetikkaa pesukoneen huuhteluvedessä suositellaan pyykin huuhteluaineeksi. Se tappaa kaikki pyykkiin jääneet bakteerit, raikastaa ja pehmentää pyykin sekä poistaa staattisen sähkön. Estää myös vastavärjättyjä vaatteita päästämästä väriä.

Jos haluat, ettei uusista, värikkäistä vaatteista lähde väriä muihin pestäviin vaatteisiin, liota uusia vaatteita 10-15 minuuttia laimentamattomassa väkiviinaetikassa ennen ensimmäistä pesua. "Voit olla varma, etteivät vaatteet sen jälkeen värjää enää koskaan".

Pinttyneet valkoiset tennissukat saa valkoisiksi näin: Sekoita 2,5 dl väkiviinaetikkaa ja 2 l lämmintä vettä suuressa kattilassa. Kuumenna etikkavesi kiehumispisteeseen ja upota siihen käsiteltävät puuvillasukat. Jätä ne likoamaan seuraavaan päivään. Pese sukat seuraavana päivänä tavalliseen tapaan.

SOODAA kun lisätään reilu 1 dl tavallisen pesuaineen jatkoksi pyykkikoneeseen, saat "valkoistakin valkoisempaa" ja hohtavan kirkasväristä pyykkiä. Sooda pehmentää samalla vaatteet, joten huuhteluainetta ei tarvita.

Mm. hikitahrat saa poistettua hieromalla pyykkiin menevien vaatteiden likaantuneisiin kohtiin tahnaa, jossa on 3 rkl suokasoodaa ja 1 dl vettä. Jos lika on hyvin itsepintaista, levitä tahnaa reilusti ja jätä vaikuttamaan pariksi tunniksi ennen pesua. Levitä tahnaa myös valkoisten paitojen kaulusten sisäpuolelle ja hiero samaan kohtaan tilkka väkiviinaetikkaa, ennen kuin peset paidat koneessa.

Kirjan mukaan hienhajun tehokkaasti estävän deodorantin saa levittämällä puuterihuiskulla kainaloihin teelusikallisen verran ruokasoodaa.

Rauhoittavan ja puhdistavan jalkakylvyn saa liottamalla 4 rkl ruokasoodaa/1 l lämmintä vettä. Säännöllinen soodakylpy vähentää myös jalkahikeä.

Hienhajua kengistä voi poistaa kaatamalla 2 rkl ruokasoodaa vanhojen sukkien varvasosaan ja sitomalla varret solmuun. Laita tämä sukka yöksi kenkään, niin aamulla kenkä on raikas. Soodaa voi toki kaataa suoraan kenkäänkin, mutta se voi olla vaikea poistaa ja nahkakenkää se voi kuivattaa.

Kirjoittajan avainsanat: Etikkavinkkejä soodavinkkejä

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu