TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
KIV:in ihana hidas valssi (Trixie 2009-06-20 16:11)

Askel iskulle tango - vanha tanssi

Walker
2009-06-23 0:44

Kauhulla odotan näkeväni Tangoa tanssittavan kävelyhumppana niinkuin joku jo mainitsi tanssittavan.

On aikaa jo lähes 20v, kun olin ensimmäistä kertaa kurssilla missä opetettiin "argentiinalaista tangoa" kävelyaskelluksella - milongaksi se oli sentään nimitetty. Olin tanssinut jo aikaisemmin suljettuotteista kävelyhumppaa, niin että otin viereen askelta - vuorotellen oikealla vasemman viereen ja vasemmalla oikean viereen ja myös joitakin "kieputtelukäännöksiä".

En muuta voinut todeta kuin että olipa "argentiinalainen tango" kovasti tutun suljettuotteisen kävelyhumpan tuntuista. Olihan se kävelyhumppa sidottu alussa argentiinalaisen tangon perustaan, mutta kun askellus vapautui, niin kävelyhumppaahan se oli. Tanssillisesti tietenkin tangomaisempaa, koska se tanssittiin tangomusiikkiin. Osa musiikista oli muistini mukaan milongamusiikkia, mutta suomalainen tangomusiikki tuki hyvin suomalaisempaa "humppatangoa".

Kolmen päivän kurssilla useampikin tunti tanssittiin "kävelyaskelluksista argentiinalaista tangoa" oikeaan suomalaiseen humppamusiikkiin.

Kun tangoa tanssitaan tangomusiikkiin askel iskulle periaatteella, niin kyllä se aivan oikeaa kävelyaskelluksista tangoa on, vaikka moni sen kävelyhumpaksi tunnistaisikin.

Kirjoittajan avainsanat: tango, milonga, humppa, one sep, askel iskulle, kävelyhumppa, kävelytango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu