TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Juhannustanssit, ei koskisjuhlia. (Hikviiva 2009-06-22 23:20)

Juhannustanssit, ei koskisjuhlia.

Hikviiva
2009-06-22 23:20

Perinteiseen suomalaiseen juhannukseenhan toki kuuluisi taskulämmin koskenkorva sopivassa seurueessa suoraan pullon suusta nautittuna. Myös vesisade ja kylmä ilma kuuluvat tähän keskikesän juhlaan kuin nakutettuna. Perinteitä kunnioittaen, mutta ei tällä kertaa toteuttaen jäi koskispullo monopoliliikkeen hyllylle, mutta sääperinteestä on hankalampi omasta halusta luopua ja niinhän sitä vettä satelikin sitten ihan riittävästi.

Torstaina reippaan autolenkin (400km) päätteeksi piti jalkoja verrytellä eräässä paikallisessa baarissa. Mitä tahansa Soittirasia soittikin iskelmästä nu-metalliin, myö tanssimme ja taisimme ollakin alkuillan ainoa tanssipari. Ei siis ruuhkaa, törmäilijöitä, jaloille potkijoita, väärällä kaistalla tanssijoita tai muitakaan häiriötekijöitä! Voiko parempia tansseja enää ollakaan? ;) Toisessa paikallisessa kuppilassa olikin sitten karaokemeiningit, tuo kyllä tiettyä haasteellisuutta tanssiin kun musiikki tulee levyltä hiljaisena ja kolme keski-iän ylittänyttä naishenkilöä muutaman promillen humalassa karjuu päälle jotain joka saattoi hyvällä mielikuvituksella muistuttaa Paula K:n Aikuista naista... Plussaa melkein pöytään asti tarjoillusta kahvista. :)

Perjantaina sitten ihan tosiasialliseen tekemiseen ja Tulenliekkiin juhannustansseihin. Ruutumekkoa tyllihameineen päälle ja menoksi. Ensimmäiset kappaleet luisteltiin sisätiloissa todeten että liekin lattia oli mahdottoman liukas, kiitos uuden vahauksen ja kahvinpurujen. Onneksi ulkolavalla kenkä sai pitoa ja tuuletuskin pelasi. Välillä piti vilkuilla, josko ystävä toisesta kaupungista oli jo saapunut, että pääsisi halaamaan ja tanssilattialtahan hänet sitten bongasi, ilme oli näkemisen arvoinen...

Kaikenlaista tuli tanssittua ja kun ei itse jaksanut heilua lattialla niin mukava oli katsella muiden tekemisiä ja olemisia. Ihmisten tarkkailu on niin mukavaa! Monen ikäistä porukkaa oli tullut keskikesää juhlistamaan ja osa oli kuin olikin pitänyt ilmeisen tarkasti kiinni siitä 013-pullostaan ja juhlakunto oli sen mukainen...

Puolille öin tuli nautittua mukavista meiningeistä Kinojaken ja Neljän Suoran tahdittamana ja musiikit olivat kyllä omaan makuuni sopivia. Täytyy tsekkailla orkesterien keikkakalentereita ja sovittaa omat menot vastaisuudessakin samoihin suuntiin heidän kanssaan. Hieno homma että nuoret miehet ja naiset tuovat oman tuulahduksensa tanssikulttuuriin myös musiikin puolesta. Tuoretta näkemystä tarvitaan sen kuuluisan kokemuksen ja järjen äänen rinnalle. Äänenvoimakkuuksissa ei ollut valittamista ainakaan ulkolavalla, sisällä ei tullut käytyä liukastelemassa enempää joten siitäpä en osaa sanoa mitään.

Lauantaina pienen vesisateen ja +10 asteen kesäisen lämpötilan kannustamana lähdimme tarkastelemaan Jäppilän Salmen lavan meiningit. Mukavaa savolaista soratietä kaahatessa saavuimme lavalle joka oli kyllä kauniilla paikalla Syvänsi-järven pienessä saaressa ja kahvio oli viereisessä saaressa. Pienen mutterilavan tunnelma oli käsinkosketeltavan autenttinen kesälavatunnelma ulkohuusseineen. Paikalla suurin osa oli paikallisia pariskuntia ja mökkiläisiä, keski-ikää kansalla varmaankin viidenkympin huiteilla. Jos joku hapannaama vielä kuuluttaa paikkaa missä KA-tanssijat ovat vähemmistönä, niin tervemenoa jäppilään! Täällä ei paljon kädenali-tanssien juhlittu ja yksiäkään mustavalkokenkiä ei näkynyt :)

Jouni Keronen ja Johanna Debreczeni yhteisen orkesterinsa kanssa soittelivat hyvin perinteistä musiikkia, satumaa ja moskovan valot taittuivat mallikkaasti ja kansa valtasi tanssilattian. Esiintyjät olivat kyllä taattua laatua, mukavaa meininkiä piisasi koko illan, kerrankin tangoa tuli tarpeeksi, eivät he turhaan ole tangokuninkaalliseksi valittuja... Loppuillasta tarjoiltiin räväkämpääkin tahtilajia ihan riittävät määrät. Myös palstalla keskustelua aiheuttanut hidas valssi Jotain jää kuultiin, mutta ei kyllä erityisemmin jäänyt mieleen. Ilman lämpötilasta huolimatta hikeen asti tuli tanssittua ja siitä kiitoksena sitten kurkkukipua, mutta oli se kyllä sen arvoista. Vielä kun sade loppui ja aurinko laski näyttäen kaikki kauniit sävynsä iltaruskossa, oli mieli seestynyt ja onnellinen. Voiko paremmin enää juhannustansa viettää kuin tanssien oman kullan kanssa?

Kirjoittajan avainsanat: Tulenliekki, Salmen lava

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu