TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askeleen ajoitus lattareissa (Tomy 2009-06-14 10:07)

Kannan painosta ym.

Pia M
2009-06-15 2:11

Toisaalta, jos painoa ei viedä kunnolla koko jalkaterälle, siis kannalle myös, jää askel hennoksi, turhan ilmavaksi. Voisi siis tanssia koko tanssin päkiöillä. Tai jos kantaa ei nosteta ja jalkaterää rullata, tanssitaan koko ajan flättinä, on tunnelma kuin moppauskisoissa (tosin moppiakin pitää välillä nostaa lattiasta ja rullata kuivaksi).

Niin, jalkaterässähän on paljon muitakin osia kuin päkiä ja kanta. Samoin päkiöillä tanssimisen ja flatin välillä on paljon eri asteita. Oma näkemykseni lattareiden kannan max.painosta on se, että kannan alle asetetun A4-arkin voi nykäistä pois tarvittaessa, mutta kanta kuitenkin ottaa kontaktin aaneloseen. Tämä ei ole tarkalleen ottaen päkiöillä tanssimista...

Lattareiden jalkaterä on erittäin lihaksikas ja aktiivinen, muutoinhan rullaaminen ei onnistuisikaan. Mitä tulee askelen raskauteen, niin lattariaskelen paino tuotetaan nähdäkseni valtaosin keholla. Vaikka tanssisi vain ns. puolivarpailla (korkealla päkiällä), voi askeleesta luoda raskaan näköisen tehokkaalla kehon käytöllä.

Jossain määrin naiset tätä tekevätkin, sillä lattarikengän korkojen ollessa vaikkapa 3", on kantapäätyöskentely hiukan erilaista kuin miehen matalan kengän tanssi.

Jään tähänkin odottelemaan korjaavia kommentteja :-)))))))

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu