TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askeleen ajoitus lattareissa (Tomy 2009-06-14 10:07)

Kannan painosta ym.

Pia M
2009-06-14 15:27

Vastaatko siis Tomy nyt oikeastaan itsellesi? Ensin kysyit että milloin kannan tulee iskeä lattiaan, ja sitten melko tarkkaan kuvailet, milloin sen tulee iskeä lattiaan :-)

Minäkin vierastan ajatusta kannan iskemisestä tai napsahtamisesta lattiaan lattareissa. En tarkoita tällä sitä, etteikö kanta laskeutuisi lattiaan, mutta sen konkreettinen iskeminen tai napsauttaminen on vieras ajatus. Minä miellän lattareiden jalkapohjatyöskentelyn siten, että minkäänlainen napsahtelu tai iskutus ei ole mahdollista, vaan kaikki liike on hyvin sitkeää ja vahvasti lihastyöllä kontrolloitua.

Mietinkin, että halusitko korostaa tuota kannan lattiaan viennin H-hetkeä noilla valitsemillasi termeillä "iskeä" ja "napsahtaa".

Mitä kantaan tulee, niin on kaksi eri asiaa viedä kanta lattiaan, ja laskea sille paino. Koko jalkaterän lattiakontaktin hahmotan, mutta vahvasti painotettua kantaa lattareissa en. En painaisi siis kantaa lattiaan, saati iskisi tai napsauttaisi, vaan rullaisin kannan lattiakontaktiin, kuitenkaan viemättä sille täyttä painoa. Sanotaan kannan "suutelevan" lattiaa, vaan ei imevän kiinni :-)

Toisaalta saatan olla väärässäkin. (Tuo oli disclaimer ;-)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu