TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askeleen ajoitus lattareissa (Tomy 2009-06-14 10:07)

Askeleen ajoitus...

Aitomies
2009-06-14 11:13

Perusajatus perusrytmityksessä on, että kanta napsahtaa maahan musiikin iskulla. Välittömästi kannan laskeutumista seuraa painon siirtyminen kohti uutta tukijalkaa. (Tomy)

Ottamatta kantaa "kannasta" - yleisesti ottaen - ainakin minä tanssin niin, että jalan jokin kohta osuu iskulla parkettiin.

Monien on aluksi vaikea seurata minua juuri siksi, että iskuille tanssittaessa on vaihe-ero useimmiten se puoli aaltoa. Suurin osa tanssijoista ei näytä tanssivan lainkaan musiikin aallon mukaan, vaan "leikkaavat" aaltojen läpi.

Eri-vaiheisuus on kuin metsän huojuvat puut, jotka näyttävät aaltoilevan - (ainakin) yhden "puun" jo huojuessa vasta-suuntaan.

No, edellinen vertaus ei ole mikään paras mahdollinen, sillä eihän tanssijoiden liikehdintä ole muutenkaan mitenkään säännöllistä 'suorittamista' - eikä pidäkkään olla.
Mutta - yhteentanssimisessa - ei voi olla nautittavuutta jos tärkeimmät liikeradat eivät ole yhteneviä. Oli askeleet mitä tahansa, niiden on oltava jotenkin loogisia että niitä voi seurata - tanssien.

Aitomies

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu