TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miksi tanssiharrastus "happamoittaa"? (Etsijä 2009-05-29 12:19)

Totta toinen puoli?

Jerryjee
2009-05-29 16:59

Paljon tuossa, mutta kommentoin nettikirjoittelua vs. tanssipaikkakäytöstä.

Pakko tuoda esiin eräs oivallus, jonka toinen palstalainen minulle kertoi. Että herkästi vastataan palstakirjoitukseen silloin, kun on tilaisuus olla voimakkaasti eri mieltä. Hyvä kysymys on se, mistä johtuu moinen. Toisaalta, myötäilevä komppailu ja tsemppailu saattaa muista tuntua ärsyttävältä varsin nopeasti?

Happamoinnista uskoisin että totta toinen puoli. Tanssiharrastuksen pinnan alla on jännitteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, jotka voivat ärsyttää pelkällä olemassaolollaan. Viimeisin osoitus siitä taitaa olla tämä "Riutan pömpeli"-kärhämöinti. Mutta toisaalta tällaisia jännitteitä on kaikkialla elämässä. Ei tarvitse kuin lukea lehtien yleisönosastoja - ja varsinkin "tekstarit"-osioita.

Se toinen puoli on edelleenkin asia, että näitä kärhämöintejä ei tanssilavan portista paljoa muistele muuten kuin korkeintaan niille kavereiden kanssa hetkisen naureskellen. Tanssilavoilla en joidenkin kirjoitusten tasoista ikävää käytöstä ole kohdannut koskaan. Ainakaan tunnistettavan tahallista.

Herrasmiesmäisyys ja -naisuus pätee lavoilla. Miksei myös palstoilla, voidaan kysyä? No siksi, että lavoilla ihmisen joutuu kohtaamaan oikeasti, eikä pysty suojautumaan nettiyhteyden taakse.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu