TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan vyöhykejako (Päivi 2009-05-12 10:06)

Pömpelin uskon jäävän ja tanssijoiden opittava pärjäämään

Andreas pks
2009-05-12 22:21

Riutan kuva on kyllä aika taiteellinen. Tanssi-iltana mielestäni tanssijoiden vallatessa paikan tuntuu tuo pömpeli tosi paljon suuremmalta kuin kuva antaisi ymmärtää. (Vai onko vain tunnetta ja kuva enemmän oikeassa).

Viime kesänä joku liikkui siinä pömpelin sydämeen menevässä ovessa ja minä tietenkin tiedonhaluisena tekniikan miehenä heti kuikistaen katsomaan, että mitä siellä oven takana oikein on.
Portaat vei melko alas ja siellä näytti olevan ikäänkuin koko talon tekniikan valvomo. Uskoisin siellä olevan ilmavahtokoneitakin. Muistini mukaan IV-putket tulisivat sieltä siihen pömpelin kattoon vai muistanko väärin. Vastakäyneillä voi olla paremmat tiedot ja olisi hyvä jos korjaisivat jos meni väärin.

Nykyisin tuo pienenkin työn teettäminen maksaa hunajaa, ellei itse pysty olemaan apuna tai tekemään sitä.
Uskoisin, ettei tanssien järjestäminen vain kesäaikaan ole mikään kultakaivos. Epäilen, ettei pömpelin siirtoon löydy suuria varoja aivan helpolla sen eri järjestelmien ja rakenteiden siirron aiheuttamien ammatimiehiä vaativien töiden vuoksi. Jos kattoon mennään koskemaan niin pitää olla hyvät lujuuslaskelmat, että kestää ja täyttää viranomaismääräykset vähintään toimenpidelupaan asti. (Olisihan se myös mukavaa, ettei säästösyistä katto olisi muutoksessa sellainen kuin mm. jäähallien katot, jotka römähtelevät nykyisin).
Nykyaikana vieraalla ei tarvitse paljoa maalauttaa kun jo puhutaan tuhansista ja kymmenestä tuhannesta eurosta rakennus- ym. töistä puhumattakaan. Kaikesta joutuu monesti teetättämään hyvät suunnitelmat, joilla sitten pyydetään tarjoukset (,että saadaan kilpailutettua :) ja sekin maksaa hunajata eri alan ammatimiehillä työn teetättämisen lisäksi.

Mutta olisihan se ainakin minulle valtava ihme, jos pömpeli lähtisi keskeltä pois ja siinä pääsisi esteettä tanssimaan sitten jollakin sovitulla tanssitavalla.
Suken ja monen muunkin idea pömpelin poistosta on teitenkin hyvä, mutta kaatunee siihen maagiseen raha-sanaan.

Realiteetit huomioiden uskon kuitenkin Pömpelin jäävän siihen ja tanssijoiden on vaan opittava jotkut säännöt käyttäytymisessään niin, ettei olla koko aika sotajalalla vaan voidaan nauttia taas sujuvasta eri tavoin tanssimisesta Riutalla.
Mikäli tanssijat eivät viihdy jossain paikassa niin yleensä he äänestävät jaloillaan, jota en näille millekään harvalle tanssilavalle soisi käyvän.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu