TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Se todellinen kesäkauden avaus Riutalla (Humppis 2009-05-10 11:34)

Riutan vyöhykejako

Walker
2009-05-12 18:47

Niin kauan kuin yleensä paikallaan tanssittavia tansseja on Riutalla tanssittu, niitä on tanssittu ulkokehällä ja esiintymislavan edessä. Tämä ei vielä 90-luvulla aiheuttanut mitään haittaa, koska paikallaan tanssijoiden määrä oli niin pieni, että pömpelin ja esiintymislavan väliin jäi yleensä riittävästi tilaa etenevään tanssiin.

Paikallaan tanssittavien tanssien tanssiminen ulkokehällä ja esiintymislavan edessä, on Riutalla pitkä perinne, joten mistään uudesta asiasta tässä ei ole kysymys. Ongelmaa nykyisin aiheuttaa ainoastaan se, kun paikallaan tanssivat täyttävät koko tanssiväylän esiintymislavan ja pömpelin välisellä alueella. Suosituimpina paikallaantanssi-iltoina näin tapahtui jo 90-luvullakin, mutta se oli kuitenkin aika harvinaista koski lähinnä muutamaa suosituinta paikallaantanssibiisiä. Nykyisin on paikallaantanssin harrastajia niin paljon, että tanssiväylän tukkeutuminen on lähes jatkuvaa suosittujen paikallaantanssibiisien, esimerkiksi hyvän fuskukelpoisen biisin soidessa, ja tältä voitaisiin lähes kokonaan välttyä, jos paikallaantanssijat tanssisivat ulkokehän "suvantopaikoissa".

Muutamilla biiseillä lattia täyttyy kokonaan paikallaantanssijoista ja silloin ei luonnollisesti ole mitään väliä missä kukin tanssinsa tanssii.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu