TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Se todellinen kesäkauden avaus Riutalla (Humppis 2009-05-10 11:34)

Se todellinen itsekkyys Riutalla

Avanaq
2009-05-11 11:20

Vyöhykejakokyltti oli nyt siirretty narikan kohdalle näkyviin, mutta mitään vaikutusta sillä ei sääntöjen noudattamiseen silti ollut. Vähintään yhtä sekasortoista oli meno kuin viikkoa aiemminkin. Samalla tavoin myös kokeneet Riutan asiakkaatkin viittasivat kintaalla vyöhykkeille. Kaikkialla sai väistellä väärin sijoittuneita ihan siitä riippumatta, mitä musiikkia soitettiin ja millä tavoin edettiin tai kättä alitettiin.

Järjestystä oli kuulemman oikein mikrofonin kauttakin pyydetty noudattamaan, mutta sitä en ollut kuulemassa, joten en tiedä infon sisältöä.

Tanssin on väitetty rentouttavan, vähentävän stressiä ja laskevan verenpainetta. Lauantainen puolikas tanssi-ilta Riutalla vaikutti täydellisesti päin vastoin. Syyn varmaan jo arvaattekin.

Riutan vyöhykejako on sen verran erikoinen, että satunnaisten vierailijoiden satunnainen poukkoilu väärillä alueilla on ymmärrettävää. Jos ja kun väärillä vyöhykkyeillä tanssii säännöllisesti suuri joukko Suomen sosiaalitanssikermaa, lava- ja swing-kilpureita sekä aktiivisia tanssinharrastajia, kyseessä on vähimmillään täydellinen ajattelemattomuus, mutta pääosin silkka piittaamattomuus ja itsekkyys.

Useiden sekasortoon kyllästyneiden tanssijoiden pyynnöstä järjestäjien edustaja pyysi mikrofonin kautta noudattamaan paikan erityistä vyöhykejakoa. Kyseinen puheenvuoro sai suuremmat aplodit kuin kumpikaan bändi siihen mennessä. Ja arvatkaapa mikä oli vaikutus?

Riutan ruuhkatanssit toimivat sopuisasti vain, jos (me) ison egon omaavat aktiivitanssijat sitoudumme noudattamaan Riutan vyöhykejakoa. Tällä palstalla asiasta huutelulla tuskin on suurta merkitystä, mutta jollain tavalla ongelma pitäisi ratkaista. Riutta on kuitenkin merkittävä lavatanssipaikka ja sen toiminnan soisi jatkuvan menestyksekkäämmin.

PS. Kaikesta marinasta huolimatta Riutalla oli myös nautinnollista tanssia, henkilökunta oli ystävällistä, kahvi kuumaa ja olut kylmää. Erikoiskiitos sille järjestäjien edustajalle, joka kävi muistuttamassa vyöhykejaosta.

PSS. Se naistenrivi!!!

Kirjoittajan avainsanat: Riutanharju

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu