TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei teknistä asiaa? (Etsijä 2009-04-30 12:14)

Salsa ja breaking on two

Casimir
2009-05-09 9:51

HOLA! "Jännäksi tämä opetuksen teki se, että mielestäni alussa kaveri tanssi breakit (askel eteen) musiikin kakkos-iskulla, mutta myöhemmin opettaessaan laski 1-2-3, 5-6-7! Siis otti askeleen musiikin 2:lla, mutta laski ääneen 1. Tämä, jos mikä, hämää. Ehkäpä latinalaiset ajattelevat myös näin(?) Tommy"

No totta Mooses näin se menee heti ykkösellä kun Clave määrää, riippumatta siitä missä musiikin ykkönen on nuoteissa.

Muutenkin tämä itsepäinen hössötys että rumba/tsa tsat tsaassa ykkösellä otetaan painonsiirto ja kakkosella vasen eteen aloituksessa, ei ole se kansainvälinen tapa, vaan jos klave kuuluu niin se aina määrää. Yleensä ns. välitahdissa tanssitaan maailmalla, mikä tuntuu vain suomessa tanssivalta ja opetuksessa olevalta ihan hassulta.

Huomaa että vaikka klave ei kuulukkaan niin se missä oletat sen olevan määrää tanssin aloituskohdan ja sen "ison ykkösen" Eli jos siltä tuntuu mikä vain kohta niin se on ihan oikein. Sonissa ei ole muuta lukkoonlyötyä tapaa, kuin 3 painon siirtoa ja tauko. mihin kohtaan se 2-tahdin aikana tulee on ihan viejän aistimuksesta kiinni. Seuraaja seuraa miehen vientiä ja rytmiratkaisua. Ellei tämä tyydytä, niin daami se vaihtaa hemmoa.

Jos sinä vain tanssi Humppa ja foksia ja pukkia niin silloin sinun ei tarvitse vaivata rytmikorvaasi. Tämä Rytmimaailma on niin A-B-C tasoa, perus sykkeellä. Jopa suomalainen rumpalikin kykenee paukuttaa pönttöjään. (silti joillakin tempo vaihtelee)

Kirjoittajan avainsanat: breaking on two

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu