TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei teknistä asiaa? (Etsijä 2009-04-30 12:14)

Salsa ja breaking on two

Tomy
2009-05-08 17:03

Lähdinpä etsimään myös salsavideoita ja löysin pätkän: Learn Salsa Dancing : Beginner Dance Moves.

Jännäksi tämä opetuksen teki se, että mielestäni alussa kaveri tanssi breakit (askel eteen) musiikin kakkos-iskulla, mutta myöhemmin opettaessaan laski 1-2-3, 5-6-7! Siis otti askeleen musiikin 2:lla, mutta laski ääneen 1. Tämä, jos mikä, hämää. Ehkäpä latinalaiset ajattelevat myös näin(?)

Aiemmin oli myös keskustelua miten tunnistaa ykkösiskut musiikista. Salsassa se vaatii tutustumista salsan rytmiin ja soittotapaan. Salsassa ja muissa lattareissa voisi olla helpompaa tunnistaa kakkoset.

Videon alun kappaleessa taustalla soi conga, joka takoo tasaisesti toistuvaa kuviota nimeltä tumbaó (ks. linkki: salsan rytmi ja soittotapa). Jos tätä kuviosarjaa yrittäisi äänellä matkia voisi mennä jotensakin näin:

tu-ku TA-ku tu-ku Dou-Dou ....

Näistä congan (tai bongojen) terävämmistä napsahduksista (slap = TA) ja matalammin soivista avoimista lyönneistä (open = Dou) tunnistaa 2- ja 4-iskut. Sama esitettynä nuotteina löytyy yllä olevasta salsan rytmityslinkistä. Tähän liittyen on myös erinomainen opetusvideo: Conga Lesson 4: Basic Tumbao/Rhythm For Salsa- Nate Torres, jossa pääsee tutustumaan isku kerrallaan kuinka tumbaó soitetaan.

Kirjoittajan avainsanat: salsa, lattarit, conga, tumbao

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu