TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutan lauantai-ilta - hakurivikaaos - hävetkää naiset ! (Sarsa 2009-05-03 3:02)

Vappuhumpan suosiosta

Lutukolli
2009-05-04 15:26

Päivi: Ei ole vissiin vielä ihan vielä ajankohtainen tämä aiemmin mainittu tanssin harrastamisen taantuminen... :)

Samaako mielipidettä heijasteli perjantain 1.5. Hesarin kirjoitus sivulla A17, otsikolla "Vappuhumppa on nyt Helsingissä pop"? Kirjoituksen alaotsikossa hehkutetaan vielä "vapputanssien vetäneen tuhatmäärin nuoria helsinkiläisiä". Raportin tekstin mukaan vanha suomalainen iskelmämusiikki on nyt muodikasta stadissa ja Vallilassa järjestetyt tanssit vetivät pieneen kaupunkipuistikkoon reilusti toista tuhatta ihmistä. Siellä soitti Vallilan tango-yhtye jo viidettä kertaa järjestetyssä tilaisuudessa. Toisen raportoidun tapahtuman We Love Helsiki-organisaation vapputanssien 700 lippua oli myös myyty loppuun.

Uutisessa erityisesti mainitaan, ettei kyse ole perinteisestä lavatanssikansasta? Vaan vanhat suomalaiset tangot, valssit, jenkat ja humpat ovat löytäneet uuden yleisön nuorista helsinkiläisaikuisista. Emme osallistuneet kumpaankaan nyt Hesarin raportoimaan tapahtumaan. Mutta viime pääsiäisen We Love Helsinki-tanssuista puolet pienemässä paikassa (Kuudes Linja) jäi sellainen kokemus, että noin kahden tunnin ajan tilaisuuden alusta tanssilattialla pääsi todella tanssimaan. Sen jälkeen seisoskelijoiden määrä (hieman Wanhan Tanssikellarin lattiaa pienemmällä) tanssiparkettilla oli jo melko suuri. Ja kun juomatuoppi sitten kokemusperäisesti havaitun mukaisesti väkimäärän lisääntyessä irtosi jonkun otteesta tanssiparketille, loppui tanssi-intomme siltä illalta sirpaleiden seassa.

Hesarissa olleen kuvan mukaan nyt Korjaamo-klubin hallissa olisi ollut ruhtinaalisesti tilaa tanssia. Ehkä kuva olikin aivan pippaloiden alusta. HS:n kirjoituksessa on lisäksi todettu Helsingin nostalgiatansseissa olevan kyse eri asiasta kuin TTK-ohjelman televisioon ja lehtien sivulle nostattamasta tanssista. "Kynnys osallistua on matala." "Täällä ei näyttäydytä tai esitellä taitoja. Täällä juhlitaan." Tuon viimeisen virkkeen ainakin omasta kokemuksemme We Love Helsinki-pääsiäistansseista vahvistamme.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu