TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ei teknistä asiaa? (Etsijä 2009-04-30 12:14)

Ei teknistä asiaa?

Etsijä
2009-05-02 13:44

Olen samaa mieltä lavatangon suhteen tuon vastaliikkeen (CBM, Counter Body Movement) käytöstä: liika on aina liikaa, ja jatkuvaa vastaliikettä on ikävä katsella. Kysyin tuota siksi, että tuollaistakin opetusta olen suomalaiseen lavatangoon jossain saanut. Mutta onpa eri kursseilla opetettu muutenkin ihan eri askeleita ja jopa perusrytmitystä, minkä ymmärtää, kun kyseessä ei ole vakioitu tanssi.

Mutta kilpatangon suhteen olet kyllä väärässä: kyllä miehen perustanssiasennossa on nimenomaan lievä vastapäiväinen kierto. Katsotaanpa vaikka, mitä Victor Silvester sanoo kirjassaan:

"The Hold for the Tango differs slightly from that of the other dances. The lady is held slightly more towards the right side of the man; his right hand is placed a little farther round her, so that his right side, from head to foot, is slightly in advance of his left side."

Eli siis: lievä vp-kierto vartalossa, jolloin oikea kylki johtaa. Vasemman kyljen johtaessa tanssittavia liikkeitähän ovat sitten mm. ohiaskeltavat, sekä tietenkin promenadissa tehtävät liikkeet.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu