TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Wapunaaton karkelot tänä vuonna, syvässä Etelässä? (Pia M 2009-04-29 11:43)

Ja me ihan vaan kotona kunnes sitten... Esakallio Vapunpäivänä 09

Pia M
2009-05-02 3:01

Joo, onnistunut vappu oli täälläkin. Kotona vietetty aatto oli ihan loisto valinta. Reippaina sitten jalkauduttiin vapputorille ja nähtiin ihan livenä Vanhasen Matti, Jäätteenmäen Anneli ja Tuomiojan Erkki. Ilma oli kuin morsian, ja siideri raikasta paikallisella tuulensuojaisella terassilla.

Illalla tempaisimme ja läksimmekin tansseihin, Esakalliolle. MVaarilla neitsytreissu, minulla toinen kyseiseen paikkaan. MVaarin GPS ajatti meitä pitkin lähiseutuja ja kehtasi jopa väittää että olimme saapuneet päämäärään kun kökötimme jonkin autojobbarin takapihalla! Onneksi MVaari oli ladannut TomTomiinsa tanssipaikkojen sijainnit, satuin vaan muistamaan sen vasta siinä väärässä päämäärässä. No siitä sitten 4 km ajeltuamme löytyi oikea osoite.

Ajoissa oltiin perillä, kaikesta sekoilusta huolimatta, ja saatiin jopa jonnin verran odotella ennen tanssin alkamista. Astuihan se Varjokuva sitten viimein lauteille, ja päästiin lämmittelemään.

Alusta alkaen näytti siltä, että ilta oli pyhitetty keski-ikäisille ja sitä vanhemmille pariskunnille. Laskimme muutamaan otteeseen tuttuja naamoja ja kokonaislukumäärä nousi korkeintaan kahteen kymmeneen, mikä on todella vähän ottaen huomioon kummankin pitkän tanssihistorian.

Illan teema heijastui kyllä sitten myös lattialla tapahtuvaan toimintaan: liikennesäännöt eivät välttämättä olleet kaikilla ihan hanskassa, ja tukkoja tuppasi syntymään lattialla sellaisiinkin paikkoihin, mihin niitä kaiken järjen mukaan ei olisi pitänyt syntyä. Joskus sai pujotella ihan tosissaan päästäkseen kiertämään jonkin pariskunnan, joka oli jäänyt ulkokehälle sahaamaan sivuttain sik sakkia, ja kun viimein kiertäminen onnistui niin kyseinen pari jostain syystä saikin hepulin ja ohitti salamannopeasti, ja taas oltiin lähtötilanteessa :-)

Musiikki oli kaksijakoista. Varjokuva oli monipuolinen ja tapansa mukaan svengaava, tosin cha chaat olivat aika munattomat (Almaz sopisi tunnelmaltaan paremmin rumbaksi noin esim.), ja parin muunkin biisin sovitus oli jotenkin vetelä. Suvi Teräsniska puolestaan esitti yhdet valssit ja loput tasapaksua iskelmätuubaa, osa nopeampaa ja osa hitaampaa, eikä mitään kovin mielenkiintoista. Kaikkein tylsimpiä (yllätys...) olivat neidon omalta levyltä lohkaistut kappaleet... lisäksi Teräsniskan bändiä vaivasi tempon seilaaminen, joka korostui You're The One That I Want -kappaleessa.

Kahvion antimiakin kokeilimme. Toscakakku oli ihan namia, mutta sitäkin pääsimme maistamaan vasta, kun MVaari oli käyttänyt oikeasti todella kuuluvaa halootaan. Kassan takana hääri kaksi naista, ja kummatkin palvelivat innolla vain kaljanostajia. Seisoimme hetken jos toisenkin kahvin jäähtyessä mukeissa, ja olisimme varmaan seisseet toisen mokoman ellei MVaari olisi päästänyt ääntä.

Puolen yön maissa päätimme heittäytyä uudelleen GPS:n armoille ja suunnata kohti kotia. Tällä kertaa menikin paremmin, ja löytyi ihan looginen reitti. Voipi olla, että Esakalliosta ei ihan lempipaikkaa tule, jo hankalan matkankin takia. Ja ainakaan Suvi Teräsniskan tahdissa emme aio mennä tanssimaan, ohjelmisto oli selvästi suunniteltu bilekonserttiin eikä tanssilavalle, vaikka ilmeisesti Suvi tämän Vapunpäivän pääesiintyjä olikin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu