TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lontoon matkailusta ja tanssimahdollisuuksista (Jenkkis 2009-04-05 0:53)

Oikeaoppisuussääntöjä buggissa?

DMalone
2009-04-07 9:35

No ei kai tuo mikään ihme ole, kun vaikkapa STUL määrittelee kilpailusäännöissään buggin näin:

"Bugg on ilman ennalta sovittua koreografiaa tanssittava vapaasti vietävä paritanssi ja kilpailumuoto siitä bugg-tanssista, jota tanssitaan tanssilavoilla. Sitä tanssitaan 4/4-tahtiseen, esi-merkiksi tanssiorkestereiden soittamaan, musiikkiin."

Aika vapaa määritelmä, mahtuuhan tuollaisen sateenvarjon alle jo vaikka mitä...

.. Niin jos jättää sääntöjen lukemisen yhteen lauseeseen ;-) Vähän myöhemmin tuleekin jo selviä rajoituksia (naiselle):

a) Naisen tulee astua yksi askel tahdin jokaisella iskulla.

b) Nainen saa kulkea eteen- tai taaksepäin tai kääntyä jokaisella askeleella. Käännös ei voi olla sellainen, että yhdellä askeleella käännytään kokonainen kierros.

c) Naisen vasemman jalan tulee olla lattiassa musiikin 2 tai 4 iskulla. Naisen oikean jalan tulee olla lattiassa musiikin 1 tai 3 iskulla tai sitä voidaan halutessa viivyttää jonkin verran (synkopoida). Poikkeuksena ns. tuplapyörähdykset.

d) Naisen taka-askeleen suunnanvaihdon tulee pääasiassa tapahtua musiikin ykkösellä tai kolmosella ja suunnanvaihdon tulee olla selkeä.

e) Naisen jokaisen rotaatiosuunnan muutoksen tulee aiheutua miehen viennistä eli jarrutuksesta. Tämä jarrutus tapahtuu pääasiassa musiikin ykkösellä tai kolmosella (rotaationmuutokset tapahtuvat sekä etu- että takaperin).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu