TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lontoon matkailusta ja tanssimahdollisuuksista (Jenkkis 2009-04-05 0:53)

Lontoon matkailusta ja tanssimahdollisuuksista

Jenkkis
2009-04-05 0:53

Lento alkoi lumisesta Helsingistä, keväiseen Lontooseen (Gatwickiin,lähelle Lontoota) lauantaina aamupäivällä. Lentoasemalta oli junakyyti Viktorian asemalle ja sieltä ostettiin aikuisille 20£ maksava Metrokortti(Oyster card) ja lapselle kahden päivän lippuja 6 £ kappale. Näillä mentiin useasti päivän aikana minne vain aina mieli teki. Kun 1,60 £ matkanhinta kortissa päivän aikana ylitti 6 £, loppu oli ilmaista lopun päivää, menit sitten vaikka kuinka useasti! Eli se kortti riitti koko reissun ajan!! Näin oli TOSI NOPEAA ja helppoa siirtyä paikasta toiseen!!

Ruoka ja vaatteetkin maksaa nyt vähemmän kuin Suomessa. Nyt on edullista käydä Lontoossa!! Castleton hotelli (n.300 metriä Paddingtonin metroasemalle) maksoi 89 £ vuorokausi kolmelta hengeltä. Eli asuminen on vähän ehkä kallista. Tokikin halvempiakin paikkoja on mutta tämä oli tosi siedettävä hotelli noin "englantilaisittain" ajatellen!:-)

Aivan ihanaa oli olla siellä, kansallisuuksia oli jos minkälaista. Ystävällisiä ihmisiä kaikki ja tosi erikoisia rakennuksia! Lähes kaikki Big Benit sun muut rakennelmat ehittiin hyvin katsella. Metrolla oli tosiaankin helppo siirtyä paikasta toiseen ja metroasemia oli aivan liki toisiaan. Vasemmanpuoleinen liikenne vaatii kyllä tottumista. En varmasti uskaltaisi vielä seuraavallakaan kerralla ajella siellä, asuntoautollani ainakaan!

Tanssiasiasta! Lauantain tanssini meni mönkään koska pojallani (13v) oli jo edellisiltana 38,5 astetta kuumetta ja kuume nousi vielä lauantaina Lontoossakin uudelleen. En voinut jättää tyttöä (vaikka aikuinen jo onkin) ja kuumeista poikaa kahestaan. Lisäksi lähtöni olisi jäänyt myöhäiseen ja ihmisiä oli liikkeellä jo "alkuillasta" (noin klo 18-19) niin runsaasti etten varmaan olisi päässytkään enään mihinkään!:-(

Sunnuntaina sitten Salsaa:

Salsa! Bar and Restaurant Soho 96 Charring Cross Rd London WC2H 0JG

Olin käynyt lurkkaamassa siellä jo päivällä ja siellä pidettiin silloin salsakurssia aloittelijoille! Arvelin siitä että varmasti pärjään siellä illalla! Paikka oli sellainen tunnelmallinen ja viihtyisä, noin 200-300 neliön tansitilalla.

Edehdyin pahasti!! Salsa musiikki ei ollut Finkkua tai Pekkaniskan poikien soittamaa salsaa vaan jotain aivan muuta!!! Tummat pojat varsinkin vei naisia sellaista vauhtia ettei Suomessa opitulla "salsavalssilla" ollut siellä mitään virkaa. Vartalot eli koko ajan kuin "käärmeet olisi luikerrelleet"! Kokeilin pari eri kertaa mennä salsaa eräitten kanssa mutta aika onnetonta se oli ainakin minun mielestäni!:-(

Tanssit oli tosi kaunista katseltavaa ja kannusti kyllä kehittään tanssitietouttani/-taitoani salsan ja merenguenkin suuntaan!!!

Maanantaina sitten swingtansseihin:

100 Club, 100 Oxford Street, London W1D 1LL

Siellä oli tosi mahtava meno ja taitava bändi soittamassa swing- ja jazztyylistäkin musiikkia. Lindy Hop oli valtatanssi mitä soittivat/tanssivat. Kohokohta illassa oli kun eräs 11 vuotias pianotaituripoika esiintyi!! Soitti ensin erään rock'n rollin sellaista vauhtia että siihen ei moni aikuinenkaan pystyisi. Tämän jälkeen vielä soittivat yhdessä toisen nopean rock' rollin orkesterin soittajankin kanssa! Tämä on sitä "suurta Lontoota", itsekseni silloin ajattelin!!

Tanssijoissa taitavia "kaatajia" ja "päänyliheittäjiä" oli joitakin mutta keskimäärin aika "tavallisia" tanssijoita. Tiedän että perjantaina ja lauantaina olisi ollut enemmän "tanssitaitaitoisia" mutta kun tila on myöskin noin 200-300 neliötä, se nopeasti on varmasti täynnäkin!! Tanssityyli lindyssä oli todella matalaa ja paljolti sellaista "potkutyylistä"!

Yhen kanssa menin siellä jopa buggiakin. Vaikka ei muka ollut ennen mennyt, oppi saman tien kaiken ja Jivekin oli täysin hanskassa. Paljon tuli siellä tanssittua ja aika paljon samankin kanssa. Aivan ihana kokemus oli koko ilta!! Siellä kyllä "suomalaisella tanssiopetuksellakin" jo pärjää!

Tanssia ajatellen Oxford street on paras alue etsiä majoituspaikka mutta metro vie(ainakin minut vei) sinne kyllä muualtakin päin nopeasti!

Lontoo on niin ihana paikka että menen sinne varmasti pian uudelleenkin! Tyttöni opetti minulle sieltä kaikki asiat niin että uskallan yksinkin nyt lähteä!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu