TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kasvatustieteen gradu: "Tanssi on tapa elää" (Hambi 2009-03-18 23:23)

Askeleet ja musiikin iskut

Kaks Vasenta Jalkaa
2009-03-20 21:38

No nyt tämä ongelma selkisi minullekin, miksi ei tango eikä oikein mikään onnistunut silloin aikanaan ollenkaan oikealla tanssilattialla, vaikka alkeiskurssilla tahtiin tanssiminen meni kuin vettä vaan: Sen verran taustaa, että lapsesta asti jatkunut soittoharrastus on kyllä opettanut tahdissa toimimisen, kaikki säveleltään epäpuhdas ja epätahdissa korville kuuluva (jopa maaseutukirkossa tapahtuva mummojen puolen iskun verran perässä laahustava laulunjollotus alkoi viedä melkein psykoosiin) antoi epämiellyttävän olon. Sitten kun lavalla yritti jonkun "tädin" kanssa tanssia, alkoi semmoinen epärytmiin "jeputus" , ihan sama, oliko valssi tai tango. Ainoa, mikä meni oikeasti yhteen kenen kanssa vaan, oli lapsena äidin kanssa opittu jenkka, siinähän paukutetaan juuri iskulla jalka lattiaan se kuvion alku, ja joka muukin askel. Mut kukaan muu ei mielellään tanssisi jenkkaa missään, vaikka se on ainoa tanssi , minkä koskaan olen osannut, tai mihin uskaltaisin lähteä parketille yleensäkään.

Tanssipedagogiikka on todellakin ehkä mennyt hakoteille tässä asiassa, ei kaikesta voi kokonaan syyttää osaamattomia ja typeriä tumpeloita, eli meitä vasenjalkaisia.

Tämän kirjoitelman saa heittää roskiin, jos kommenttini ei sovi aiheeseen. Tai jos en ole tässä asiassa puheoikeutta omaava.

-Kaks Vasenta Jalkaa-

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu