TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
James-iltamissa 14.3.2009 Ruskopirtillä (Lutukolli 2009-03-17 10:51)

James-iltamissa 14.3.2009 Ruskopirtillä

Lutukolli
2009-03-17 10:51

Lauantai-iltana oli tietenkin tarkoitus mennä Wanhan tanssikellariin "rokkaamaan ja twistaamaan" Jussi & The Boys-yhtyeen tahtiin, kun heitä oli viimeeksi kuultu kesällä Imatralla Ukonlinnan pienellä tanssilavalla. Ja hauskat tanssit kultani kanssa muistuivat sieltä mieleen. Jostain syystä kuitenkin kurkkasin aamupäivällä rautalanka.org:n webbisivuja ja sieltähän ilmeni että iskelmäyhtye Jet-Line soittaisi James-iltamissa Ruskopirtillä.
http://www.troikka.com/images/jamesjulkka09_pieni.gif
Miksi itseä kiinnostavat tapahtumat osuvat usein samalle päivälle - välillä taas ei mitään erikoisempaa? Pienen neuvottelun jälkeen päädyttiin siihen (ja koska elävä musiikki ilmeisesti lauantain tavalliseen tapaan alkaisi Kellarissa vasta 23:00 jälkeen) että suunnistettaisiin 30 km:n taipaleelle Vihtiin. Myös ennen kuulemattomien Paul & Troikka sekä Roundtown Beat -orkistereiden musiikkitarjonta kiinnosti.

Tulimme kevyessä lumisateessa pimeää Vahaa Porintietä paikkaan, jossa navitäti ilmoitti saavutun kohteeseen. Ja olihan siinä pieni tienhaara, josta Ruskopirtti-viitta ohjasi juhlatalolle. Tulimme sisälle melkein tasan iltakahdeksalta, jolloin iltamien ilmoitettiin alkavan. Levymusiikki soi, mutta väkeä oli vain muutama tässä vaiheessa paikalla, joten hyvin mahtui salinkin puolelle rajatussa iltama-baarissa nauttimaan iltakahvit ja kotitekoista marjapiirakkaa. Levymusiikkia tuli reilun tunnin ajan. Mitään kahden saman tyylilajin kappaleen jakoa ei ollut, joten tanssinetin tanssimusiikkipuritaanit olisivat varmaankin olleet kuohuksissaan. Kaikki kappaleet olivat tanssittavia, mutta kovin vähän tanssijoita levymusiikin tahtiin parketilla pyörähteli. Osa viihtyi paljon innokkaammin baarin antimia nauttien, mikä tietenkin on tehokkaaksi koetettu juhlatunnelman nostatustapa.

Ensimmäinen esiintyjä Paul & Troikka-orkisteri aiheutti tanssilattialle jo lähes ruuhkaa, kun eri tyyleillä tanssivat parit yrittivät sompailla omia ajolinjojaan. Vaikka nyt ei varsinaisessa ravintolassa oltukaan, tuli myös mieleen epäily olisiko loppuillasta yleinen hyppiminen se tavallisin tanssilaji. Nyt ei niin käynytkään ja tilaa tuntui tanssilattialla olevan myöhemmässä vaiheessa iltaa reilusti, niin että tanssi tuntui miellyttävältä myös silloin. Musiikki oli enimmäkseen rautalankaiskelmää. Hieman tuli nostalginen olo, kuin olisi palannut 1960-luvulle kuuntelemaan naapurin pojan paristokäyttöistä kelamankkaa. Kumman vähän sitä musiikista kuitenkin jäi mieleen, vaikka sitäkin piti myös kuulostella. Ilmeisesti kun tanssiminen vie mukanaan ja on hauskaa muu vain unhoittuu.

Jet-Line-yhtye oli tauon jälkeen seuraava esiintyjä. Heidän musiikkinsa oli taattuun tyyliin latino- ja italoiskelmiä ja rock'n'roll-klassikkoja eli kaupunkilaistanssimusiikkia parhaimmillaan. Tällä kertaa Rydy Ryynästä (Boys-keikalla Kellarissa) rumpalina tuurannut Kepa Kettunen myös pääsi esittämään oman rumpusoolonsa.

Illan viimeinen bändi oli haminalainen Roundtown Beat-orkisteri. Alkuun he lähtivät tiukkatempoisella kappaleparilla, joten arvelutti soittaisivatko hekin koko settinsä, ainakin parilla rockabilly-festareilla usealtakin orkisterilta kuullun tyylin mukaisesti, lähes sikanopeata tempoa. Mutta seuraavat kappaleet olivat jo onneksi leppoista jiveä. Ja hienolta kuulosti heidän useamman kitaran saundinsa loppuun asti.

Orkisterien vaihtotauoilla soivat välilevyt samaan tyyliin kuin alussakin tarjoten välillä musiikkivalinnoillaan mahdollisuuksia myös haastavampiin tanssitulkintoihin. Myös twist-kisa ja arpajaiset kuului ohjelmaan.

Jostain itselle käsittämättömästä syystä sain palkinnon asusteestani, vaikka 60-luvun tyyliin taisi lähinnä viitata farkut ja kengät. Siksi kai palkintosetissä olikin mukana myös Jameksen T-paita. Kun yritin vastustella valintaa, niin sitä tehneet viehättävät naiset perustelivat jotenkin tyyliin: ... kannustusta yrityksestä pukeutua tilaisuuden henkeen ... Lienevätkö muut mielestäni hienosti illan teemaan pukeutuneet kuuluneet sitten jonkinlaiseen "läheisyhteisöön". Mutta kiitos palkinnosta ja erityisesti tapahtuman järjestämisestä. Mukavat oli iltamat ja mieluisat tanssit!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu