TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mistä johtuu.... (Mr.P 2009-03-10 14:40)

Mistä johtuu....

Seikkailija
2009-03-12 12:48

Juuri tästä samasta aiheesta ollaan keskusteltu tässä porukalla. Jopa leireille tuntuu välillä olevan vaikea löytää paria, vapaaharjoituksista puhumattakaan.

Ongelmia on monta, joista parin välisen kemian puuttuminen on yksi tärkeimmistä. Jollain lailla täytyisi tanssi yhdessä synkata, jotta reenaaminen olisi hauskaa, eikä menisi urputukseksi. Sitten kun tähän lisää sen, että täytyy löytyä laji, jota kumpikin haluaa reenata yhdessä ja sitten vielä se, että tasoero ei ole järin suuri, niin vaihtoehdot ovat kaventuneet jo rutkasti.

Lisää mutkia matkaan tuo sitten käytännön ongelmat. Kummaltakin täytyy lohjeta vapaa-aikaa samaan aikaan ja viikottain. Kertareeneistä ei vielä paljon kostu, vaan kyllä sitä pitäisi päästä yhdessä harjoittelemaan edes kuukausi pari yhtäjaksoisesti, jotta tietyt jutut hioutuisivat mieleen. Voi olla mahdollista, että kun bongaa tuolta lavalta kaikin puolin sopivan parin, niin sitten hän asuukin 200 km päässä. Siinä sitten tuleekin aika iso kompastuskivi, vaikka kaikki muut komponentit olisivat kunnossa.

Monien jutuista olen kuullut, että alussa naiset ovat hirveän innokkaasti lähdössä harjoittelemaan, mutta into hyytyy nopeasti. Ehkäpä harjoittelun realiteetit iskevät vasta sitten silmille. Tai voi olla, että yksinkertaisesti aika ei riitäkään kaikkeen ja vapaaharjoituksista karsitaan ensimmäisenä.

Varmasti monella seurustelevalla parilla yhteisharjoitukset onnistuvat helpommin, mutta kuulee niitä tarinoita pareista, jotka ovat ajautuneet avioeron partaalle harjoitellessaan tanssimaan yhdessä. Eli eipä seurustelukaan mikään patenttiratkaisu ole.

Ennen kaikkea painottaisin AKTIIVISUUTTA. Yhteystietoja keräilemällä kaikilta mukavilta tanssikavereilta pääsee varmasti parhaimpaan lopputulokseen. Itse uskon siis nimenomaan tähän perinteiseen vuorovaikutukseen. Ilmoitustauluilmoituksissa on aivan liian monta epävarmuustekijää mukana. Leiripariksi voin lähteä näkemättä, mutta vakiharjoitteluparin kanssa täytyy kyllä olla hieman yhteisiä tanssikilometrejä alla.

Harjoitteleeko kaikki yksinäiset ja sinkut vain kurseilla ja lavoilla ? Onko missään lavatanssikerhoja jossa levyt soi ja saa rauhassa harjoitella kuvioitaan, kuten kilpa puolella vapaat harjoitukset?

Veikkaan että 90-95 % sinkuista ja yksinäisistä harjoittelee pelkästään kursseilla ja lavoilla. Ainakin lavatanssiseura Hurmiolla ja r'n's-tanssiseura Swing Teamilla Tampereella on oma yhteinen sali käytössä, missä on tilaa harjoitella vapaaharjoitusvuoroilla. Pikkusaleissa on levyt ja mankka, joten parin ei täydy kuin raahautua paikalle, jotta pääsee harjoittelemaan. Enempää ei puitteilta voi vaatia!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu