TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miehen näkökulma parinvaihtoon treeneissä (Fabula 2009-02-17 16:56)

Miehen näkökulma parinvaihtoon treeneissä

Seikkailija
2009-02-17 22:42

Minulle parinvaihto sopii, sillä siten sitä oppii viemään uusia juttuja eri tyttöjen kanssa. Mutta varsinkin jos tulee joku hankalampi uusi kuvio / liikesarja, niin silloin olisi kiva, jos sitä pääsisi hetken aikaa kokeilemaan yhden ja saman parin kanssa. Ts. saisi jutun edes kerran edes jonkun kanssa mentyä läpi, niin sitten se olisi helpompi mennä jonkun muunkin kanssa. Pahimmillaan joku uusi kuvio mennään osissa niin, että sen aikana pari vaihtuu kuusikin kertaa. Ei sitä oikein tahdo pysyä siinä mukana.

Late Night Jumpissa oli osalla opettajista tapana opettaa uusi juttu niin, että se harjoiteltiin ensin läpi kunnolla oman parin kanssa ja sitten vielä koko juttu musiikkiin. Vasta sen jälkeen vaihdettiin paria ja yritettiin tanssia muidenkin kanssa. Tämä oli aivan erinomainen opetusmuoto minulle. Tämä ei vain valitettavasti oikein toimi normaaleilla tanssiseuran tunneilla, kun niin harvoin on tasaparit.

Toki joskus on opettavaista tanssia vain yhden kanssa koko tunti. Siinä oppii eri tavalla, kun ei tarvitse pohtia sitä vientiä niin paljon, ts. tietää tasan tarkkaan millä tavalla toinen seuraa. Se vapauttaa miehen rajallista aivokapasiteettia jalkavariaatioiden ja vaikeampien kuvioiden kokeiluun. ;)

Kirjoittajan avainsanat: parinvaihto

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu