TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot (Casimir 2009-02-12 10:32)

Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot ja hinnoista muutenkin

Humppis
2009-02-15 9:28

Finnomenon: ...kai sillä samalla porukalla voi törmäillä muuallakin kuin vain tansseissa?

En enää oikein millään jaksaisi vääntää samasta asiasta, jonka olen selvittänyt tälläkin palstalla vaikka kuinka moneen kertaan. Aika äskettäinkin alkuviikosta eri vastausviesteissä.

Oletan siis, että minun viestiini tuttavien tapaamisesta suosituissa tanssipaikoissa suosittujen yhtyeiden iltoina tuossa viittaat.

Kovin on ruvennut syntymään kaiken aikaa vahvistuva vaikutelma yhdenmukaisuudesta erään toisen tanssijoiden käyttämän keskustelupalstan tietyn väen omaksuman "keskustelukulttuurin" kanssa.

No, kerrataan nyt sitten kuitenkin:

Ensinnäkin se sama porukka koostuu ihmisistä, jotka asuvat eri puolilla maata -jopa satojen kilometrien päässä toisistaan. Yhteinen tekijä useimmilla on ainoastaan ja nimenomaan vain tanssi. Tanssimista harrastetaan tanssipaikoilla ja mieluusti yhteisen kiinnostuksen ja mieltymysten kohteina olevien yhtyeiden iltoina.

En keksi syytä, millä tuo joukko (kooltaan ja koostumukseltaan paljonkin vaihteleva) saataisiin jollakin muulla syyllä kokoontumaan jonnekin.

Sosiaalisessa kentässä tuon joukon jäsenet sijoittuvat hyvinkin erilaisille tasoille ja elämän alueille -opiskelijoista eläkeläisiin ja työttömistä korkeasti kouluettuihin yrittäjiin ja palkansaajiin.

Perhesuhteet myös ovat kovin kirjava elementti. Yksinhuoltajia, lapsettomia sinkkuja, suurperheen äitejä, isoisiä ja isoäitejä, aviovaimoja ja -miehiä, erilaisissa parisuhteessa eläviä (useinkin tanssimattoman kumppanin kanssa).

Sitten omalta kohdaltani (ja muutaman muunkin tuntemani sinkkumiehen myös) suurin este: useimmat illasta iltaan ja vuodesta toiseen tanssittamamme naiset ovat siis hyvin suurelta osin parisuhteessa eläviä, mutta ennen kaikkea he ovat paljon nuorempia. Ikäeroa on jokseenin 20-45 vuotta. Vaikeata olisi keksiä siis myöskään syytä, miksi kukaan noista edes yksilöinä tekisi täysin eri ikärymässä olevan kanssa jotakin muuta kuin tanssisi.

Outo aihe pitää olla, että kokoontuminen sen ympärille tulisi kiinnostavaksi. Ainoa sellainen on todellakin se tanssi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu