TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot (Casimir 2009-02-12 10:32)

Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot ja hinnoista muutenkin

Tapani
2009-02-13 10:59

Finkkujen tapauksessa en pidä ollenkaan negatiivisena sitä, että he nostavat hintojaan. Ehkäpä heidän hintansa alkaa olla niin kova, että keikkoja tulee vähemmän, mutta onko se välttämättä huono asia? Se voi olla jopa hinnan noston tarkoitus enemmänkin kuin rahanahneus! Joskus aina välissä kuulee valituksia siitä, että Finkut näyttävät leipääntyneiltä tai soittavat liikaa samoja biisejä. Jos näin on, niin se voi hyvin johtua siitä, ettei ole aikaa levätä sekä tehdä ja harjoitella uusia biisejä. Nyt sitä aikaa voi löytyä. Muitakin hyviä puolia löytyy: Finkkuihin ei ehdi kyllästyä kun heitä näkee harvemmin ja uusille nousukkaille on kentällä enemmän tilaa.

Ja jos Finkut ovat liian kalliit normaaleille lipunhinnoille niin sitten lipun hintoja voidaan heidän keikoillaan nostaa. Sanotaan vaikka 20e pintaan. Tälläisellä lipunhinnalla voisi alkaa löytyä vähän paremmin tilaa tanssiakin. Nyt joku tietysti älähtää että ei köyhällä ole varaa, mutta se on minusta puppua. Kenellä tahansa, jolla on varaa käydä 14e tansseissa, on varaa käydä myös 20e tansseissa. Sitten pitää vain käydä tansseissa vähän harvemmin. Se on valintakysymys. Käymällä harvemmin tansseissa säästyy sitäpaitsi bensaa ja sitäkautta luontoa ja rahaa.

Tätä ei pidä nyt ymmärtää siten, että kannattaisin sitä, että tansseissa käyminen yleensä muuttuu kalliimmaksi. Inflaatio tietysti hinaa pikkuhiljaa tanssien hintoja ylöspäin niinkuin kaiken muunkin hintoja, mutta reippaat korotukset eivät pidemmän päälle ole kenenkään etu kun ihmisillä ei ole enää varaa. Mutta toisaalta en pitäisi ollenkaan ongelmallisena sitä, että jotkut tanssit ovat kalliita - varsinkin jos kyse on tansseista joissa on niin paljon väkeä, että siellä ei mahdu kunnolla tanssimaan.

On hyvä jos on valinnanvaraa. Jokaiselle jotakin. Henkilökohtaisesti olisin monena iltana mielelläni maksanut lipusta reippaasti lisää jos sillä olisi saanut lattialle lisää tilaa. Tämä ei tarkoita sitä, että olisin rikas, se tarkoittaa sitä, että panostaisin mieluummin tanssi-iltojen laatuun kuin määrään.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu