TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot (Casimir 2009-02-12 10:32)

Yhtyeiden lama-ajan keikkapalkkiot

Seikkailija
2009-02-12 19:30

Jos saa veikata niin hinnoittelee. Viime aikoina heidän keikoillaan on toki väkeä piisannut, mutta paikkoja, jotka pystyvät tarjoamaan riittävän tanssitilan sellaiselle määrälle yleisöä, että Finkkujen keikkapalkkio kuolettuu on aika vähän. Toki kaikille illoille ja paikoille hinnat eivät varmasti ole samat, mutta mietityttää vaan, että kannattaako Järvepäänkään Finkkuja edes ottaa. Käsitykseni mukaan Järvenpäässä käy porukkaa tasaisesti illasta toiseen. Paikka ei siis välttämättä kaipaa tällaisia "vetonaulailtoja", milloin tanssitilaa on vähän ja lipun hinnat korkeat.

Jos Finkut ovat siirtyneet pysyvästi kolmeen settiin niin voi olla, että alkaa minulta jäädä heidän keikkojaan väliin enemmänkin, vaikka aika vakikävijä olenkin ollut. Nimittäin juuri Finkkujen 4 setin illat ovat olleet parhaita, kun on kuullut vähän harvinaisempiakin kappaleita. Lisäksi lippujen hinnat ovat jo nyt sietokyvyn ylärajalla. 14 euroa on mennyt vielä jotenkin, mutta esimerkiksi Riutan syksyn Finkkutanssit jäivät väliin 15 euron ryöstöhinnan takia ja onneksi jäikin, kun Kisarannan Sinitaivas-tanssit takasivat onnistuneen illan (silloin oli poikkeuksellisesti lauantainakin tanssit Kisarannassa, jos oikein muistan).

Bisneksessä toimii kysynnän ja tarjonnan laki. Finkkujen suosiolle löytyy monia syitä, joista yksi suurimmista on se, että heidän keikoillaan on totuttu käymään ja monelle ilta on ollut onnistunut. Mutta ei ole ollenkaan sanottua, että tämä jatkuisi loputtomiin. Tällä hetkellä ei lavoilla oikein keikkaile kunnollisia magneetteja, kun Agents lopetti lavakeikkailun, Yölintu rämpii asenteensa ja soittonsa kanssa, Souvarit eivät miellytä suurta osaa tanssinharrastajista ja A.Aallonkin vetovoima on kadonnut. Nyt siis jos koska on aika seuraavan valovoimaisen tanssiorkesterin astua esiin, TERVETULOA!

Kirjoittajan avainsanat: Finlanders

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu