TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavatanssitko liikuntaa? - LiikuntaKIN (Sway 2009-01-29 12:59)

Palautuminen

Suke
2009-02-05 9:52

Nuo treenistä palautumisasiat ovat tulleet tutuiksi penkkipunnerrusharrastuksen myötä. Treenin ja siitä palautumisen välinen aika on tietysti yksilöllinen, mutta jotain on kaikille yhteistäkin. Nyrkkisääntönä on pidetty, ettei treeniä saa aloittaa, jos syke on yli 110/min. Samoin palautumisaika samojen lihasten treenille tulisi olla 48 tuntia. Treeneissä sarjojen välinen palautumisaika on myös yksilöllinen, mutta mitä lyhyemmällä palaututumisajalla voit nostaa, niin sitä tehokkaampaa treeni on, riippumatta sarjojen intensiteetistä. Superkompensaatio syntyy treenin ja levon oikeassa suhteessa eli voimat kasvavat levon aikana ja seuraavaan treeniin voi lisätä tehoja. Jos palautusaika on liian lyhyt, niin tehot heikkenee ja lihakset jäykistyy...

Omat treenit liikkuvat kiloissa mitaten tällä hetkellä 80-130kg:n välillä peruskuntokauden aikana, kun kestävää voimaa treenataan pitkillä toistomäärillä. Teen treenit penkissä kapealla otteella, koska haluan varoa aiemmin revennyttä oikeaa rintalihastani. Parin viikon päästä alkaa maksimivoimakausi ja silloin painot kasvaa ja nostettavat sarjat lyhenee. Sarjojen välinen palautumisaika on 1min.

Jos tanssin 3-4 iltaa peräkkäin kohtuullisella intensiteetillä ja viimeinen tanssi-ilta on sunnuntai, niin tiistaiaamupäivä on se, jolloin jalat ovat jäykimmät ja siinä tulee yhtäläisyys tuohon penkkitreeniin eli lihakset ovat jäykimmillään n. 40 tuntia kovan rasituksen jälkeen.

Olisi kiva lukea muidenkin kommentteja vastaavista asioista tai yleensä palautumisajoista kovista treeneistä, olkoon se sitten mitä vaan liikuntaa.

Kirjoittajan avainsanat: palautuminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu