TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Wanhan Tanssikellarissa (31.1.2009) Leewings "pahoinpiteli" Göstan biisejä (Lutukolli 2009-02-02 15:36)

Wanhan Tanssikellarissa (31.1.2009) Leewings "pahoinpiteli" Göstan biisejä

Lutukolli
2009-02-02 15:36

Kaminiiton Kaseva-raportin perusteella heräsi kiinnostus minkälaiselta kuulostavat Kellarissa nykyisin lauantaisin soitettavat levyt, joiden tahtiin ei voi tanssia. Lisäbonuksena oli Tanssikellarin mainoksen lupaus bändistä, joka soittelisi Gösta Sundqvistin biisejä. Sillä minua on aina viehättänyt Göstan sanoituksissa olevat tarinat, vaikka melodiat eivät muistini mukaan kovin monipuolista tanssilajitarjontaa tarjoaisikaan.

Lehtimainoksen sanan "tribute" merkitystä en minäkään aivan varmuudella tunnistanut. Siksi ihmetyksekseni huomasin seuraavalla aukeamalla jonkun HS:n toimittajan samaa pähkäilyä tribuutti-sanasta. Hän oli oikein tietosanakirjasta selvittänyt tribuutin tarkoittavan välitöntä veroa sotakustannusten peittämiseksi. Ja hän päätyi mietteissään siihen (kysymyksessä oli Tapio Rautavaaran Lapinmaa-kappaleen tribuutti), että sana tarkottaisi alkuperäisen artistin työn ryöstöviljelyä. Aivan näin ei ehkä Leewings-yhtyeen soitossa käynyt, kun he vihdoin klo 23 jälkeen aloittivat soitantansa. Mutta minusta kuulosti musiikki kuitenkin Göstan kappaleiden jonkinasteiselta pahoinpitelyltä, koska rumpali mäiski olantakaa, eikä muusta soitosta paljoakaan selvää saanut. Välillä joku kappale, taisi ainakin olla se Turkmenialainen tyttöystävä, alkoi lupaavasti, kuulosti korviini ihan conga-rumpujen tapaiselta soitolta. Mutta tulikohan se osuus joltain taustanauhalta, koska se loppui alkuunsa ja rumpali hakkasi taas omia kapineitaan raivoisasti. Eka setin masentamana poistuimme sitten puolenyön paikkeilla kuppilasta, enkä osaa sanoa oliko Leewings-bändin soitanta samaa tyyliä koko ajan.

Minusta ne DJ:n soittamat levyt eivät, ainakaan tällä kertaa, olleet sellaisia, joita ei kertakaikkiaan voinut tanssia. Ilmeisesti kyseessä oli sama levyjensoittaja, kuin Kaminiiton edellisen lauantain vierailulla. Ainakin lippalakki nytkin oli levymestarilla päässä. Liekö sitten tällä kertaa levyltä soitettu kappalevalikoima täysin erityylistä. En kuitenkaan tunnistanut niistä mitään suoraa kytköstä Leevi and the Leevings-yhtyeen soitantaan. Lähes kaikki alkuillan, noin 20:30 alkaen kuulemistamme, levyistä oli buggina paineltavaa musiikkia (muutama taisi tanssia myös syliotteessa, foksia kai). Eli mielestäni kovin yksipuolinen oli levymusiikin tarjonta, eikä iltakymmeneen mennessä kovin moni parketilla pyörähtänytkään. Vain pari jiveen tai fuskuun sopivaa kappaletta oli mukana.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu