TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kansallinen liikuntatutkimus (Stefanus 2009-01-29 10:56)

Askelmittari testattu

Jami
2009-01-29 18:27

”Sway 2009-01-29 12:59: Hei, käveleminenkin on liikunta, eikös? Jos nyt ottaisit ensi kerralla tansseihin askelmittari ja tanssi-illan päätyttyä lasket kuinka monta kilsaa oot tanssilattialla kävellyt, saatat yllättyä”.

Askelmittarista kun tuli puhe, niin viime sunnuntaina minulla oli mittari matkassa ensimmäistä kertaa tanssilattialla. Narikassa mittaria kiinnittäessäni sattui viereeni mies, jolla oli samanlainen mittari matkassaan, ja joka kertoi, että mittarin lukemiin ei kannata hirveästi luottaa, koska TANSSI-askeleet eivät aina kirjaudu mittariin oikein.

Syy moiseen välinekokeiluun syntyi siitä, kun tanssilattialla hikoilu on minulla aivan eri luokkaa, kuin juoksilenkillä, ja toiseksi tahdoin tietää, miten pitkälle pääsen illan aikana.

Tanssilattialla olimme 4,5 tuntia, poislukien kaksi lyhyttä kahvitaukoa. Tauot osuivat kansantanssien kohdille, muut tanssittiin lajinomaisesti.

Tässä mittarin laskemat lukemat: 9571 askelta, 0 aerobista askelta, 6,7km, 416 kcal, 23,3g.

Alhaisista lukemista päättelen, että mittari ei todellakaan mittaa TANSSI-askeleita oikein, koska hidasvauhtinen lenkki taittuu noin 7 km tunnissa. Eikä levyjen välisiä taukojakaan niin paljon ole, että niiden vuoksi matka olisi sama kuin kontaten.

Illan päätyttyä, taas narikassa, syntyi keskustelu, johon eräs nainen kommentoi saaneensa askelmittariinsa joskus yli 16000 askelta, mikä on tuplat omaan lukemaani. Olisikohan mittareissa eroja? Ovatko toisten tanssiaskeleet terävämpiä askeleita, siis sellaisia, jotka kirjautuvat kaikki mittariin?

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu