TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Finnish Tango (Tomy 2009-01-21 23:21)

Finnish Tango

Kissakala
2009-01-23 17:16

Tanssitaidottomat ystäväni eivät ole koskaan ymmärtäneet jo teini-iässä herännyttä tango-hehkutustani, tai ylipäätään tanssiharrastustani. Itse olen lähes ekstaasin partaalla kun kuulen (parhaassa tapauksessa pääsen vielä tanssimaan) varsinkin Unto Monosen tangoja. Niissä on jotain niin sanoinkuvaamatonta jota pystyy ehkä jotenkuten selittämään neuvomalla asian päälle ymmärtämättömiä katsomaan Onnen maa-elokuvan. Eräässä kohtauksessa tangoa tanssitaan kesken navetan kalkitsemisen, paikalla ei siis väliä kun tunne ratkaisee.

Argentiinalaisen tangon tekijä Enrique Santos Discepolo on sanonut että "Tango is a sad thought that you can dance to", vapaasti käännettynä `tango on surullinen ajatus jonka voi tanssia`. Suomalaisesta tangosta sanoisin että `tango on tunnelma jonka voi tanssia`.

Tomy tuossa edellä kuvasi asiaa näin: "Finnish Tango on myös laajempi käsite kuin pelkkä musiikki ja tanssi. Se on kuvaus ja halkileikkaus suomalaisesta kulttuurista. Tansseihin lähdetään puhtaina saunanraikkaina, miehet pukeutuvat suoriin housuihin ja kauluspaitaan, lyhythihaiseen, naiset kukkamekkoon. Parhaat Finnish Tangot tanssitaan kesälavoilla ja juhannuksena. Välillä saatetaan hairahtua jopa humppaamaan tai valssaamaan, mutta mielitietyn lämpöinen, keinuva, rauhallinen syli on kuitenkin illan kohokohta." Sanoisin että nyt ollaan asian ytimessä mitä Finnish Tangoon tulee!

Kirjoittajan avainsanat: finnish tango, Argentiinalainen tango, tango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu