TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vakioimisesta (Trickster 2009-01-20 10:18)

Ahdistusta ... Kolmas aste

Seikkailija
2009-01-21 16:32

Olisiko teille, jotka käytte tanssimassa sellaisissa paikoissa, jossa on enemmän vieraita ihmisiä ja siksi ette tiedä heidan tanssiharrastuksensa lajia, apua siitä, jos tietäisitte kustakin mahdollisesta haettavasta, onko hän enemmän harraste- vai sosiaalitanssija? Voisiko sitä varten olla vaikkapa eri väriset hihanauhat (ja kellä olisi molemman väriset, mukautuisi mukisematta vaatimattomampaankin tanssitekniikkaan)?

Periaatteessa tällainen järjestelmä on jo, nimittäin tanssikengät. Niistä pystyy aika hyvin päättelemään henkilön harrastuksen asteen. Poikkeuksia toki on lukuisia. Valitettavasti vain mitkään tällaiset ulkoapäin näkyvät merkit eivät pysty kertomaan, onko kyseisen henkilön kanssa mukava tanssia.

Varsinkin uudet tanssin harrastajat pitävät seeprakenkäisiä aivan huipputanssijoina, mutta minä olen kohdannut tästä porukasta ihmisiä aivan joka lähtöön. Joidenkin kanssa tanssi sujuu kuin unelma, toisten kanssa tanssi jää toissijaiseksi asiaksi juttelun takia, eräät ovat happaman näköisiä koko kappaleparin ajan eivätkä syty tanssimiseen ollenkaan ja osa ei osaa tanssia juuri ollenkaan. Veikkaanpa, että hihanauhojen kanssa kävisi aivan samoin.

Minusta uusilla tanssipaikoilla vieraileminen on juuri siksi niin mukavaa, ettei yhtään tiedä ketä kannattaisi hakea. Veikkaan että hetken seuraamalla pystyisi bongaamaan tanssitaitoisimmat, mutta kun se ei ollenkaan takaa tanssinautintoa. Viimeksi lauantaina hain ensimmäistä kertaa erästä naamatuttua, jonka tiedän olevan aivan huipputanssija lähes lajissa kuin lajissa. Noh, nainen ei kuitenkaan tuntunut viitsivän edes tanssia kanssani. Ensin ajattelin, että häntä väsyttää, mutta toinen kappale oli paljon hitaampi ja ei siitäkään tullut mitään. Kuinka voikaan olla tanssikemiat niin kaukana toisistaan? Toki hän seurasi vientiäni, mutta ei ollenkaan niinkuin monet muut hyvät tanssijat ja muutenkin hän ei ollut ollenkaan läsnä. Että niin, mieluummin olisin sosiaalifoksannut ne kappaleet jonkun täysin tanssitaidottoman kanssa ja jutellut mukavia.

Kirjoittajan avainsanat: tanssinautinto, tanssikemia, Tanssikengät

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu