TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko "oikeaa" buggia olemassakaan? (Etsijä 2009-01-12 10:41)

Onko "oikeaa" buggia olemassakaan?

Etsijä
2009-01-12 10:41

Viime aikoina bugg on tanssina alkanut kiinnostaa enemmän monikäyttöisyytensä ja melko hyvän rokimpaan musiikkiin soveltuvuutensa vuoksi. Tämä on myös saanut minut muuttamaan asennettani buggin suhteen: kyllä siitäkin haastavan tanssin saa, jos sitä haluaa kunnolla opetella. Toki lavoilla näkee paljon "bugg-tallustajia" ja "helikopteroijia", mutta hyvää, taitavaa buggia on nautinto katsoa.

Olen tutustunut ainakin kolmeen tyyliin, joita ehkä voisi kutsua buggin "alalajeiksi":

1. Paljon kahden käden otteessa tanssittava, melko paikallaan pysyvä bugg, jossa käytetään paljon "sitovia" liikkeitä (naista kumpaankin kainaloon ym.). Tyypillisesti miehen vienti voimakasta, naiselle viedään oikea jalka taakse miehen vasemmalla voimakkaasti eteenpäin suuntautuvalla askeleella ja vasemmalla kyljellä. Yleensä ottaen aika suuriliikkeistä ja paikallaan pyörivää.

2. Liikkuvampi versio 1:stä. Pääosin yhden käden otteessa etenevää, toinen tanssija vuoronperään paikallaan ja toinen etenee. Linja-bugg? Edelleen miehen vientiliike on varsin suurieleinen.

3. Huomattavasti vähäeleisempi versio, miehen askel lähes vapaa ja musiikkiin fiilistelevä. Vasemman käden vienti vain joitakin senttejä, paljon vapaata vientiä. Naisella paljon vapautta fiilistellä musiikin mukaan. Mies voi lainata jopa jiven askelia tanssiin.

Kysyisin asiasta enemmän tieväviltä (erityisesti Sukelta!), mikä versio on "modernein" eli eniten ainakin Ruotsissa tanssittu? Olen ymmärtänyt, että yllä esittämäni versiot menisivät suunnilleen aikajärjestyksessä, 1:n ollessa vanhimman ja 3:n tuoreimman version. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu