TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Late Night Jump (Seikkailija 2009-01-07 22:17)

Swing-bileet

Tapani
2009-01-09 11:50

Johtuisikohan tämä muusiikkiasia siitä, että kyseessä oli SWING-BILEET? Ja siksi sinne juuri on helppo uusien naamojen päästä mukaan, kun ei tarvitse arpoa mitä pitäisi nyt tanssia ja kukahan "osaa" tätä tanssilajia eli ketä voi hakea. Swing on myös siitä kovin hauska tanssi, että sitä ei varsinaisesti tarvitse osata bileissä tanssiakseen... (Siksi nuo heittomerkit.) Eli bugg- ja fuskutaidoilla pärjää oikein mainiosti, jos vaan on iloista mieltä ja ehkä vähän mielikuvitusta. Hidasta buggiakin tanssitaan hyvin usein hitaaseen swing-musiikkiin jopa Ruotsissa ja osa bugg-harrastajista pitääkin siitä.

En tiedä Ruotsista, mutta täällä Suomessa tuo sinänsä hieno teoria ei vain käytännössä toimi. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole kovin hauskaa 100% swing-bileissä jos he eivät ole hyviä swing-tanssijoita. On tottakai luonnollista, että kun mahdollisuuksia päästä tanssimaan kunnolla swingiä on vähän niin siitä halutaan ottaa kaikki irti, mutta kääntöpuoli tälle on se, että aloittelijoiden kato harrastuksen parista nousee korkeaksi. Miksi Suomessa on niin vähän hyviä swing-bileitä vaikka swing on niin hauskaa? Ehkä sillä, että kaikki bileet ovat liian hardcore on jotain tekemistä asian kanssa? Ei ole olemassa bileitä, jossa tanssinharrastaja pääsisi paitsi tanssimaan suhteellisen paljon swingiä myös välissä rentoutumaan jonkin vanhastaan tutumman parissa.

Minun mielestäni voisi kaikki harmittelijat vähän miettiä, onko todella syytä urputtaa. Swing-bileisiinhän voi olla menemättä tai olla siellä vain sen aikaa, kun oma innostus riittää.

Tälläisessä "Terve menoa lavoille sitten jos ei swing kelpaa" -asenteessa on se ongelma, että sitten ihmiset tosiaankin menevät lavoille. Mikä ei tietenkään tee hyvää swingin-bileiden menestykselle pitemmän päälle.

Voi olla, että jos kunnon swingin soittamisesta bileissä olisi vähemmän tarkka niin harrastajia kertyisi pikkuhiljaa enemmän ja lopputulos olisi se, että kunnon swingiä pääsisi tanssimaan paljon useammin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu