TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Late Night Jump (Seikkailija 2009-01-07 22:17)

Late Night Jump

Seikkailija
2009-01-07 22:17

Oli jälleen se aika vuodesta, kun boogarit, lindarit, swingarit, fuskaajat, buggaajat, westcoastswingarit yms. kokoontuivat Tampereelle Hervantaan. Harvoin näkee yhtä paljon intohimoisia tanssijoita samassa paikassa. Kiitoksia Swingteamille joka jaksaa tämän mainion tapahtuman joka vuosi järjestää!

Tässä hieman hajatelmia leiristä omien värittyneiden lasieni läpi:

Valmentajat olivat mukavia ja ottivat opetuksessaan hyvin huomioon ryhmän taitotason ja tarpeet. Paljon keskityttiin tanssiasentoon ja rentouteen, mikä on mielestäni tanssissa kaikkein tärkein asia. Pahat asennot ja repimiset viennissä voivat oikeasti aiheuttaa fyysistä haittaa parille. Lisäksi on hyvä muistaa, että hyvässä tanssiasennossa tanssittu perustanssi on paljon mukavamman näköistä kuin paljon kuvioita sisältävä räpellystanssi. Toisaalta monia kuvioita ei voi edes viedä, ellei tanssiasento ole hyvä ja seuraaminen rentoa.

Rock'n'swing-tanssien GP-kisat lauantaina 3.1. olivat hienoa katsottavaa, mutta jotenkin niiden kestoa pitäisi rajoittaa. Kisat kestivät kuudesta puolta tuntia vaille puoleenyöhön, mikä on mielestäni liian pitkä aika. En tiedä onnistuisiko kisojen jakaminen mitenkään kahdelle päivälle...siinä saattaa kyllä olla liikaa hommaa laittaa sali kuntoon kaksi kertaa. Olisi ollut kiva päästä tanssimaan aikaisemmin, kun kuitenkin harvemmin pääsee tanssittamaan noita kauempaa tulleita tuttavuuksia. Ei sentään viitsi pitkälle aamuyöhön tanssia, jos haluaa saada seuraavan päivän reeneistä jotain irti.

Bileet olivat mielestäni liian swing-painotteisia. Vaikea sanoa onko tämä juuri ollut ihmisten toive vai mikä, mutta muutkin kuin minä tätä asiaa leirillä harmittelivat. Monipuolisuutta olisi kaivannut enemmän. Buggiin ja fuskuun sopivaa musiikkia ei soinut juuri ollenkaan, joten uusien naamojen on näin vaikea päästä meininkiin mukaan. Nyt muutama kymmenen lindaria juhli ja muut seurasivat väsähtäneen näköisinä sivusta. Olikohan tässä osasyy, miksi Satulinna pullisteli tanssikansaa (paljon leiriläisiä) maanantaina?

Kaikenkaikkiaan leirillä oli todella mukavaa, vuoden päästä täytyy taas päästä uudestaan! Toivottavasti tanssin harrastus jatkuu Suomessa hyvässä myötätuulessa edelleen, tämänkaltaiset tilaisuudet ovat oivia sen edistämisessä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu